Waarom iedereen een plopper in huis moet hebben

Een verstopte gootsteen of een geblokkeerde afvoer, wat kun je er aan doen? Een specialist bellen die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is? Jazeker, dat is een oplossing. Of een ontstoppingsmiddel dat na een tijdje borrelen met een beetje geluk de blokkade wegneemt? Dat heeft niet onze voorkeur. Maar er is nog een oplossing die goedkoop is en vaak opvallend succesvol; de plopper. Dat is die rode of zwarte rubberen zuignap op een stok. Een plopper kan jouw rubberen redder in nood zijn, hoe werkt dit vernuftige gereedschap eigenlijk?

De magie van de plopper

Een plopper is niet meer dan een rubberen zuignap die bevestigd is op een korte steel. Je kunt goedkope budget ploppers kopen, of luxe ploppers van betere kwaliteit materialen. Maar de werking blijft hetzelfde, er zit meestal niet eens een gebruiksaanwijzing bij. Toch is de werking allesbehalve vanzelfsprekend. De voornaamste beweging is namelijk niet het insteken, maar het optrekken. De basis werkt als volgt:

  • Vul de verstopte gootsteen deels met heet water, opletten dus.
  • Plaats de plopper op de afvoer.
  • Beweeg de plopper snel van links naar rechts.
  • Trek de plopper weg en zie of het water wegloopt.
  • Herhaal deze stappen tot het gewenste resultaat is bereikt.

wc plopper

Ontstoppingsveer

De magische werking van een plopper is groot, maar niet altijd toereikend voor iedere klus. Met een ontstoppingsveer ga je verder dan met een plopper, en dat kun je heel letterlijk nemen. Deze veer kan meters lang zijn, ze worden door de afvoer heen geleid om obstructies verder in het systeem weg te nemen. Door aan een klein hendeltje te draaien gaan ze door de leiding. Dit kan in sommige gevallen veel kracht kosten, professionals gebruiken niet voor niets een gemotoriseerde versie. Let dus wel op met bepaalde ontstoppingsmiddelen.

Soms kun je met de meest eenvoudige middelen de beste resultaten behalen. En anders zijn er altijd nog de specialisten, soms wel 24/7.

Vragen over onze ontstoppingsdienst? Even overleggen hoe we uw verstopping kunnen verhelpen?

📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE