Rioolbeheer en onderhoud

Het riool is niet iets wat we elke dag zien. Sterker nog de meesten zien het riool nooit, maar hebben er wel dagelijks mee te maken. Toiletspoelingen, douchen en koken, alles wat u door uw gootstenen spoelt, stroomt door de leidingen naar uw riool. Maar afvoeren, leidingen en het riool kunnen ook ten prooi vallen aan problemen, waarbij verstopping het meeste voorkomt. Onderhoud van uw riool is daarom noodzakelijk. Het beheer en het onderhoud van uw riool hoeft u niet zelf te doen. Er zijn goede ontstoppingsdiensten die aan rioolbeheer en onderhoud doen.

Wat is rioolbeheer?

Rioolbeheer houdt in dat u uw riool regelmatig laat controleren en te onderhouden, zodat u voorkomt dat u problemen met uw riool gaat krijgen. Een rioolsysteem is ook een complex systeem, van allerlei leidingen, putten en afvoeren. Er hoeft maar op één plek een probleem te zijn en uw gehele rioolsysteem loopt vast. Er kunnen zich dan ook allerlei rioolproblemen voordoen, zoals verstopping, een lekkage, leidingbreuken een rioollucht of allerlei andere problemen met vocht waarvan een defect riool de oorzaak kan zijn. De problemen kunnen dus zowel intern als extern veroorzaakt zijn.

Met een goed rioolbeheer kunt u alle problemen tijdig ontdekken en zult u geen noemenswaardige problemen ondervinden. Rioolbeheer werkt ook preventief. U kunt met een goed beheer ook problemen voor zijn. Vooral als uw riool regelmatig onderhouden wordt is de kans op verstopping vrijwel nihil. Ook kan grotere schade voorkomen worden met rioolbeheer. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een lekkend riool dat de grond verontreinigd. De kosten van de grondsanering zijn dan voor uw rekening.

riool beheer advies, rioolbeheer, rioolonderhoud

Taken rioolbeheer

Als u het rioolbeheer uit gaat besteden aan een vakkundig bedrijf, dan zullen zij tal van taken uitvoeren om tot een goed rioolbeheer te komen. Uiteraard heeft u ook zelf een verantwoordelijkheid. U moet voorkomen dat organisch materiaal en vet niet door de afvoer gespoeld wordt en uw leidingen en riool kan vervuilen. Het rioolbedrijf zal dan zorg dragen voor periodieke inspectie van het riool, lediging en reiniging van het riool. Bij problemen zal men het riool ontstoppen en bij een rioollucht zal men de rioollucht in huis oplossen. Wanneer nodig zal men ook zorg dragen voor renovatie van het riool.

Belang van onderhoud riool

Het belang belang van onderhoud riolen een goed rioolonderhoud is vooral preventief. Wanneer u het riool regelmatig (laat) onderhouden, kunnen er zich geen grote problemen voordoen en vuil en water zal altijd goed kunnen doorstromen. Periodiek onderhoud helpt dus om uw kosten laag te houden, want als u geen onderhoud laat plegen en u krijgt problemen, dan bent u ineens veel geld kwijt.

Waar beheren jullie riolen?

Rioolbeheer, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum
  • Het Waasland
  • regio Mechelen
  • De Kempen

Volg Rioolprobleem nu ook op Facebook. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst? Even overleggen?
📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE