Rioolbeheer en onderhoud

Het riool is niet iets wat we elke dag zien. Sterker nog de meesten zien het riool nooit, maar hebben er wel dagelijks mee te maken. Toiletspoelingen, douchen en koken, alles wat u door uw gootstenen spoelt, stroomt door de leidingen naar uw riool. Maar afvoeren, leidingen en het riool kunnen ook ten prooi vallen aan problemen, waarbij verstopping het meeste voorkomt. Onderhoud van uw riool is daarom noodzakelijk. Het beheer en het onderhoud van uw riool hoeft u niet zelf te doen. Er zijn goede ontstoppingsdiensten die aan rioolbeheer en onderhoud doen.

Vragen over deze ontstoppingsdienst? Even overleggen over het beheer van uw riolering?
📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Wat is rioolbeheer?

Rioolbeheer houdt in dat u uw riool regelmatig laat controleren en te onderhouden, zodat u voorkomt dat u problemen met uw riool gaat krijgen en grote rioleringswerken dient uit te voeren. Een rioolsysteem is ook een complex systeem, van allerlei leidingen, putten en afvoeren. Er hoeft maar op één plek een probleem te zijn en uw gehele rioolsysteem loopt vast. Er kunnen zich dan ook allerlei problemen met een riool voordoen, zoals verstopping, een lekkage, leidingbreuken een rioollucht of allerlei andere problemen met vocht waarvan een defect riool de oorzaak kan zijn. De problemen kunnen dus zowel intern als extern veroorzaakt zijn.

Met een goed rioolbeheer kunt u alle problemen tijdig ontdekken en zult u geen grote problemen ondervinden. Rioolbeheer werkt ook preventief. U kunt met een goed beheer ook problemen voor zijn. Vooral als je uw riool regelmatig onderhoudt, dan is de kans op een verstopping vrijwel nihil. Ook kan je grotere schade voorkomen met rioolbeheer. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een lekkend riool dat de grond verontreinigd. De kosten van de sanering van de grond zijn dan voor uw rekening.

riool beheer advies, rioolbeheer, rioolonderhoud

Taken rioolbeheer

Als u het rioolbeheer uit gaat besteden aan een vakkundig bedrijf, dan zullen zij tal van taken uitvoeren om tot een goed rioolbeheer te komen. Uiteraard heeft u ook zelf een verantwoordelijkheid. U moet voorkomen dat je organisch materiaal en of vet door het afvoer spoelt en uw leidingen en riool bijgevolg kan gaan vervuilen. Het rioolbedrijf zal dan zorg dragen voor periodieke inspectie van het riool, lediging en reiniging van het riool. Bij problemen zal men het riool ontstoppen en bij een rioollucht zal men de rioollucht in huis oplossen. Wanneer nodig zal men ook zorg dragen voor renovatie van het riool.

Belang van onderhoud riool

Het belang belang van onderhoud riolen een goed rioolonderhoud is vooral preventief. Wanneer u het riool regelmatig laat onderhouden, kunnen er zich geen grote problemen voordoen en vuil en water zal altijd goed kunnen doorstromen. Periodiek onderhoud helpt dus om uw kosten laag te houden, want als u geen onderhoud laat plegen en u krijgt problemen, dan bent u ineens veel geld kwijt.

Waar beheren jullie riolen? In Antwerpen en de omgeving!

Rioolbeheer, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum en het Waasland.
  • Regio Mechelen als ook de Kempen.

Volg Rioolprobleem nu ook op Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.

Vragen over deze ontstoppingsdienst? Even overleggen?
📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE