Riolering aanleggen

Riolering aanleggen. Even een praktisch voorbeeld. Wanneer je je badkamer wilt opknappen of een compleet nieuwe woning wilt laten bouwen, dan kun je door te kiezen voor Rioolprobleem problemen met riolen van verschillende aard voorkomen.

Laat het aanleggen of repareren van je riolering over aan onze experts. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op 0493 752 480 voor het maken van een afspraak, het aanleggen van de riolering, vrijblijvend advies of het laten maken van een offerte op maat.

riolering aanleggen

Vragen over deze ontstoppingsdienst “riolering aanleggen”? Even overleggen?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Wanneer is riolering aanleggen nodig?

Er is een viertal redenen te bedenken waarom het aanleggen van een riool nodig is. Zo is het aanleggen van een riolering nodig bij het bouwen van een huis of bedrijf. Ook bij het verbouwen van je woning of kantoor kan de aanleg van een riolering nodig zijn, evenals bij een geplande renovatie. Ook kan het zo zijn dat de huidige riolering in een dermate slechte staat verkeert, dat het aanleggen van een nieuwe riolering de enige oplossing is.

Om problemen met riolen in de toekomst te voorkomen, is het raadzaam om te kiezen voor professionals op dit gebied. Het laten aanleggen van de riolering door mannen in het vak, voorkomt problemen waaronder:

Rioolaanleg: Welke soorten riolering zijn er?

Wanneer wij riolering aanleggen, verbinden we de afvoeren van de badkamer, de keuken en het toilet met de riolering van de gemeente. De manier waarop je zowel regenwater als afvalwater dient af te voeren, is mede afhankelijk van de bepalingen binnen jouw gemeente. Er zijn twee verschillende soorten rioleringen die je kunt laten aanleggen, namelijk:
aanleggen riolering, Riolering aanleggen,

Riolering aanleggen: een gemengd systeem van riolen

Afvalwater en hemelwater kun je via dit systeem gewoon via een enkele buis afvoeren in de woning. Het water kun je zo tijdelijk opslaan in een bergbezinkbassin. In deze betonnen bak kan het vuil dat in het water aanwezig is, bezinken. Uiteindelijk zal het water verder vloeien naar een installatie voor zuivering.

Riolering aanleggen : een gescheiden systeem van riolen

Het tweede type systeem is een gescheiden systeem van riolen. Bij deze variant loopt er niet een enkele buis, maar twee buizen onder de grond. Waarbij de ene buis het afvalwater zal afvoeren en de andere buis het hemelwater.

Hemelwater kun je laten afvoeren naar bijvoorbeeld rivieren, sloten of ander oppervlaktewater in de buurt. Of dit water zakt gewoonweg weg in de bodem. De buis die het afvalwater vervoert, mondt uit in het riool en zal terechtkomen bij een installatie voor zuivering, waar ze dit water verder verwerken.

Zelf een riolering aanleggen?

Er zijn vele online handleidingen beschikbaar voor doe-het-zelvers die hun eigen riolering willen gaan aanleggen. Toch kun je je afvragen of het een goed idee is om dit werk zelf te verrichten. Het aanleggen van een riool is een zeer specialistisch werk. Bij een klein foutje in bijvoorbeeld een meting, kunnen er al ontzettend nare gevolgen ontstaan. Wanneer de buizen die voor het afvoeren dienen niet naadloos op elkaar aansluiten, blijven er resten vuil in het systeem achter. Ook kunnen problemen als lekkages en verstoppingen ontstaan, waardoor de buizen kunnen beschadigen.

De riolering aan laten leggen door rioolexperts

Voor aanpassingen van de huidige riool en van het aanleggen van een nieuw systeem ben je bij Rioolprobleem op het juiste adres. Ook bijbehorende werken, zoals breek- en graafwerk en het herstellen van de bestrating na de aanleg van de riolering nemen we voor onze rekening. Infiltratie voorzieningen en buffering leggen onze experts voor u aan. Als je de wens hebt om afscheiders te laten plaatsen, waaronder afscheiders van vet, olie en benzine, dan kun je eveneens bij ons terecht.

Voorkom rioolproblemen met een professionele aanleg

Een goed werkende riool is zeer bevorderlijk voor je woongenot. Doordat onze mensen in het vak hoogwaardige materialen gebruiken voor de aanleg van de riolering, kunnen we zo een groot gedeelte van de kans op eventuele problemen ondervangen. Daarnaast maken zij ook nog eens gebruik van zeer efficiënte technieken, zodat wij de goede werking van je riolering waarborgen. Voorkom door te kiezen voor een professionele aanleg narigheden als een rioolgeur in huis en een verstopt toilet.

Advies inwinnen of offerte aanvragen voor de aanleg van riolering

Wanneer er problemen zijn ontstaan in je huidige riool en je bent met spoed opzoek naar een oplossing, bel dan naar 📱 0493 75 24 80 of vul online ons contactformulier in. Ook voor minder dringende zaken kun je ons contacteren, zoals voor het inwinnen van advies in jouw persoonlijke situatie of het aanvragen van een offerte.

Waar leggen wij riolering aan? In Antwerpen en de omgeving!

herstelling riool, riolering aanleggen

Een riolering aanleggen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is als ontstoppingsdienst actief in de grote regio rond Antwerpen:

  • Het centrum van Antwerpen en het Waasland.
  • Regio Mechelen en de Kempen.

Volg Rioolprobleem nu ook via Facebook. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst “riolering aanleggen”? Even overleggen?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE