Riolering aanleggen

Riolering aanleggen. Even een praktisch voorbeeld. Wanneer je je badkamer wilt opknappen of een compleet nieuwe woning wilt laten bouwen, dan kun je door te kiezen voor Rioolprobleem problemen met riolen van verschillende aard voorkomen.riolering aanleggen, riolering aanleggen Antwerpen

Laat het aanleggen of repareren van je riolering over aan onze experts. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op 0493 752 480 voor het maken van een afspraak, het aanleggen van de riolering, vrijblijvend advies of het laten maken van een offerte op maat.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “een riolering aanleggen”?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Wanneer is riolering aanleggen nodig?

riolering aanleggen

Er is een viertal redenen te bedenken waarom het aanleggen van een riool nodig is. Zo is het aanleggen van een riolering nodig bij het bouwen van een huis of bedrijf. Ook bij het verbouwen van je woning of kantoor kan de aanleg van een riolering nodig zijn, evenals bij een geplande renovatie van het riool. Ook kan het zo zijn dat de huidige riolering in een dermate slechte staat verkeert, dat het aanleggen van een nieuwe riolering de enige oplossing is.

Om problemen met riolen in de toekomst te voorkomen, is het raadzaam om te kiezen voor professionals op dit gebied. Het laten aanleggen van de riolering door mannen in het vak, voorkomt problemen waaronder:

Rioolaanleg: Welke soorten riolering zijn er?

Wanneer wij een riolering aanleggen, verbinden we de afvoeren van de badkamer, de keuken en het toilet met de riolering van de gemeente. De manier waarop je zowel regenwater als afvalwater dient af te voeren, is mede afhankelijk van de bepalingen binnen jouw gemeente. Er zijn twee verschillende soorten rioleringen die je kunt laten aanleggen, namelijk:
aanleggen riolering, Riolering aanleggen,

Riolering aanleggen: een gemengd systeem van riolen

Afvalwater en hemelwater kun je via dit systeem gewoon via een enkele buis afvoeren in de woning. Het water kun je zo tijdelijk opslaan in een bergbezinkbassin. In deze betonnen bak kan het vuil dat in het water aanwezig is, bezinken. Uiteindelijk zal het water verder vloeien naar een installatie voor zuivering.

Riolering aanleggen : een gescheiden systeem van riolengescheiden riool stelsel, gescheiden riolering, gescheiden riolering Antwerpen

Het tweede type systeem is een gescheiden systeem van riolen. Dus de scheiding van afwalwater en regenwater. Bij deze variant loopt er niet een enkele buis, maar twee buizen onder de grond. Waarbij de ene buis het afvalwater zal afvoeren en de andere buis het hemelwater.

Hemelwater kun je laten afvoeren naar bijvoorbeeld rivieren, sloten of ander oppervlaktewater in de buurt. Of dit water zakt gewoonweg weg in de bodem. De buis die het afvalwater vervoert, mondt uit in het riool en zal terechtkomen bij een installatie voor zuivering, waar ze dit water verder verwerken.

Zelf een riool aanleggen?

Terwijl er talloze online handleidingen beschikbaar zijn voor doe-het-zelvers die hun eigen riolering willen aanleggen, is het de vraag of dit een verstandige keuze is. Het aanleggen van een riool vereist een hoge mate van expertise. Zelfs een kleine fout in bijvoorbeeld een meting kan ernstige gevolgen hebben. Onjuist aansluitende afvoerbuizen kunnen leiden tot ophoping van vuil. Bovendien kunnen lekkages en verstoppingen ontstaan, wat de buizen kan beschadigen.

De riolering aan laten leggen door rioolexperts

Bij Rioolprobleem ben je aan het juiste adres voor zowel aanpassingen aan het bestaande rioolsysteem als de aanleg van een geheel nieuw systeem. Ook gerelateerde werkzaamheden, zoals breek- en graafwerk en het herstel van bestrating na de installatie van het riool, nemen wij voor onze rekening. Onze deskundigen kunnen infiltratievoorzieningen en buffering voor je realiseren. Bovendien kunnen wij voldoen aan specifieke wensen, zoals de installatie van afscheiders voor vet, olie en benzine.

Voorkom rioolproblemen met een professionele aanleg

Een optimaal functionerend riool draagt aanzienlijk bij aan het comfort van je woning. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en efficiënte technieken tijdens onze rioleringswerken, minimaliseren we potentiële problemen. Kies voor professionele aanleg om ongemakken zoals een rioolgeur in huis en een verstopt toilet te voorkomen.

Advies of offerte aanvragen voor de aanleg van riolering

Indien zich urgente rioolproblemen voordoen, aarzel niet en bel direct naar📱 0493 75 24 80 of vul ons online contactformulier in. Ook voor niet-dringende kwesties staan we voor je klaar, bijvoorbeeld voor persoonlijk advies op maat of het aanvragen van een offerte.

Waarom kiezen voor Rioolprobleem?

Waarom zou je kiezen voor Rioolprobleem voor het aanleggen van je riolering? Hier zijn een paar goede redenen:

 • Ontstoppingsdienst Antwerpen: Wij bieden een professionele ontstoppingsdienst in Antwerpen.
 • Betaalbare riolering aanleg: Geniet van betaalbare rioleringswerken zonder concessies te doen aan kwaliteit en service.
 • Grondige voorafgaande inspectie: Voorkom onnodige werkzaamheden met onze grondige voorafgaande inspectie, inclusief geurdetectie en camera-inspectie.
 • 24/7 beschikbaarheid: Wij zijn 24/7 beschikbaar voor dringende gevallen, dag en nacht.
 • Erkende vakmensen: Onze erkende vakmensen met jarenlange ervaring bieden effectieve oplossingen voor jouw probleem.
 • Actief in Antwerpen: Wij zijn actief in de hele provincie Antwerpen en omgeving.
 • Renovatie, herstelling en nieuwbouw: Wij verzorgen niet alleen de aanleg van rioleringen, maar ook renovatie, herstelling en nieuwbouw.
 • Gemakkelijke betaling: Betaling met Bancontact is mogelijk voor jouw gemak.
 • Klanttevredenheid: Onze tevreden klanten getuigen van onze kwaliteit.
 • Oplossingen voor binnen en buiten: Wij bieden oplossingen voor rioleringsproblemen zowel binnen als buiten het huis.
 • Professionele service: Wij bieden professionele en snelle diensten, netjes en zonder sporen achter te laten na het werk.
 • Vrijblijvende offerte: Ontvang een vrijblijvende offerte voor elk type rioleringswerk.
 • Uitgebreide ervaring: Met onze uitgebreide ervaring en geavanceerde opsporingstechnieken is geen enkel rioleringsprobleem ons vreemd.
 • Oplossingsgericht: Onze medewerkers streven allemaal naar het motto: “geen problemen, alleen maar oplossingen!

Waar leggen wij riolering aan? In Antwerpen en omgeving!

herstelling riool, riolering aanleggen

Een riolering aanleggen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is als ontstoppingsdienst actief in de grote regio rond Antwerpen:

 • Het centrum van Antwerpen en het Waasland.
 • Regio Mechelen en de Kempen.

Volg Rioolprobleem nu ook via Facebook. Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging, klik dan hier. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst “een riool aanleggen”?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

 

 

 

Veelgestelde vragen – rioolaanleg

Kan ik zelf een riolering aanleggen of moet ik een professional inhuren?

Hoewel het mogelijk is om zelf een riolering aan te leggen, raden wij sterk aan om een professionele aannemer zoals Rioolprobleem in te huren, vooral voor grotere projecten. Wij beschikken over de nodige kennis, ervaring, en apparatuur om het werk efficiënt en volgens de geldende voorschriften uit te voeren.

Wat zijn de verschillende soorten rioleringsmaterialen die kunnen worden gebruikt?

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor het aanleggen van riolering, waaronder PVC, gietijzer, beton, en HDPE (high-density polyethyleen). Het gekozen materiaal hangt af van factoren zoals de bodemgesteldheid, de waterdruk, en de verwachte levensduur van de leidingen.

Heb ik een vergunning nodig om een riolering aan te leggen?

In veel gevallen is een vergunning vereist voor het aanleggen van een riolering, vooral als het gaat om graafwerkzaamheden op openbaar terrein of als er wijzigingen worden aangebracht aan bestaande rioleringsstructuren. Het is raadzaam om contact op te nemen met de plaatselijke autoriteiten om te controleren welke vergunningen nodig zijn voor uw specifieke project.

Hoe lang duurt het om een riolering aan te leggen?

De tijd die nodig is om een riolering aan te leggen kan variëren afhankelijk van de omvang van het project, de weersomstandigheden, en eventuele onvoorziene complicaties tijdens het proces. Over het algemeen kan het aanleggen van een riolering enkele dagen tot enkele weken duren.

Hoeveel kost het aanleggen van een riolering?

De kosten voor het aanleggen van een riolering variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het terrein, de lengte van de leidingen, de diepte van de graafwerkzaamheden, en eventuele obstakels zoals bestaande structuren of boomwortels. Wij komen graag bij u langs om de situatie in te schatten en nadien een vrijblijvende offerte voor u te maken. Zo krijgt u een idee van de kosten.