Rioolvliegjes

Rioolvliegjes, iedereen kent ze vast wel, vooral als u lange tijd weg bent geweest van huis, dan kunnen er zich rondom de afvoerputjes in uw woning veel rioolvliegjes aanwezig zijn. Rioolvliegjes komen niet voor niets een woning binnen. Een enkele rioolvliegje kunt u altijd tegenkomen, maar als u daadwerkelijk last heeft van grote aantallen rioolvliegjes die voortdurend in de omgeving van de putjes van uw keuken of douche vliegen, dan kan dit wijzen op problemen met de riolering, de leidingen of de afvoer. Het is daarom belangrijk om de oorzaak van uw problemen met riolen te detecteren en de problemen op te lossen. Pas dan bent u verlost van dit ongedierte.

Vragen over rioolvliegjes ? Even overleggen over uw probleem met het riool?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

rioolvliegjes

De gevaren van rioolvliegjes

Hoe klein een rioolvliegje ook is, het kan best gevaar voor de gezondheid opleveren. Een rioolvliegje heeft niet voor niets deze naam gekregen. De oorsprong van het rioolvliegje ligt ook in het riool. Wanneer rioolvliegjes vrij in uw huis vliegen, kunnen zij overal contact mee maken. Vooral op servies en fruitmanden kunt u veel rioolvliegjes tegenkomen. U gaat weer van het serviesgoed eten en ook fruit eet u op. Een rioolvliegje komt in de riolering in contact met schadelijke bacteriën en schimmels en dit blijft aan de pootjes van het rioolvliegje hangen. Vervolgens worden de bacteriën en schimmels weer afgegeven aan uw eten en serviesgoed.

Dit houdt dus in dat u deze bacteriën en schimmels ook binnenkrijgt. Een gezond iemand zal dit wel overleven, maar mensen met een zwak immuunsysteem zijn heel wat gevoeliger voor deze bacteriën en schimmels. En niet alleen voor de gezondheid, het is sowieso erg onsmakelijk om in uw keuken of douche telkens rioolvliegjes te hebben vliegen. Laat uw putjes geen broedplaats van deze rioolvliegjes worden en los uw problemen met riolen op om erger te voorkomen.

Waar komen rioolvliegjes vandaan?

Een enkel rioolvliegje die in uw huis rond vliegt kan nog door een openstaand raam zijn gevlogen, wanneer u voortdurend overlast heeft, wijst dit op probleem met het riool. Heeft u bijvoorbeeld een verstopte riolering dan zal er slib in de riolering ontstaan. Ook kunt u een rioolprobleem hebben door lekkage, waarbij vervuild water en slip in de kruipruimte kan lekken. De kruipruimte is niet een ruimte waar u dagelijks komt, dus misschien hebt u hier helemaal geen weet van. Het slib wat ontstaat is voor rioolvliegen juist een broedplaats. Hier legt een rioolvliegje zijn larven die zich met het slib voeden. Vervolgens ontstaan er weer nieuwe rioolvliegjes. Er zijn naast het riool en uw putjes nog meer plekken die een rioolvliegje als broedplaats gebruikt, zoals regenpijpen, regentonnen, goten voor de afvoer en in leidingen.

Hoe voorkomt u overlast ?

Wilt u rioolvliegen voorkomen, dan moet u uw rioolprobleem zoals lekkage of een verstopte afvoer oplossen. Heeft u geen echt Rioolprobleem, maar toch last van dit ongedierte, dan zijn simpele maatregelen nemen genoeg om het rioolvliegje uit uw huis te weren. Leidingen die beschadigd zijn moet u repareren of sluit uw leidingen geheel af. Dit kan natuurlijk niet altijd, maar als u weet heeft van ongebruikte leidingen kunt u dat daar wel doen.

Ook kan het helpen om zwanenhalzen van een waterslot te voorzien. Dit kan voorkomen dat rioolvliegen via de afvoerputjes alsnog uw woning binnenkomen. Het dient een aanbeveling om minimaal twee keer in de week, maar het liefst vaker uw afvoerputjes goed door te spoelen. Dit voorkomt dat er stilstaand water ontstaat, waar het rioolvliegje zijn larven kan leggen. Verwijder vooral ook resten eten en laat niets open en bloot op het aanrecht aan voedingsmiddelen liggen.

Hoe gaan we rioolvliegjes bestrijden?

Bij ernstige problemen met rioolvliegjes kunt u het beste een expert lang laten komen. De expert gaat op zoek naar de broedplaats, waardoor zij de problemen kunnen achterhalen. Bij problemen met de riolering of de afvoer kan de expert dit gaan aanpakken, waarna u van de rioolvliegjes verlost bent en u ergere problemen heeft kunnen voorkomen.

Waar bestrijden wij uw rioolvliegjes? In Antwerpen en de omgeving!

Rioolvliegjes bestrijden, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Het centrum van Nederland en het Waasland.
  • Regio Mechelen en de Kempen.

Volg Rioolprobleem nu ook op Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.

Vragen over deze ontstoppingsdienst?
Even overleggen over uw probleem met het riool?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE