Verstopte regenpijpen kunnen regenpijp ontstoppen, regenpijp ontstoppen antwerpen, verstopte regenpijp, verstopte regenpijp Antwerpennare gevolgen hebben

Regenpijp ontstoppen? Een verstopte regenpijp is niet alleen vervelend omdat je het water zo niet meer goed kan afvoeren. Ook kan een regenpijp die verstopt is geraakt waterschade onder uw dak of op de bovenverdieping veroorzaken.

Het vocht kan niet weg en zoekt dan een uitweg via het dak of het bovengedeelte van de gevel. Om verdere schade te voorkomen is het zaak om uw regenpijp snel te laten ontstoppen door een professioneel iemand. Dit kan het beste periodiek of met een minimum van tweemaal per jaar. Zo beschik je het ganse jaar over een goed functionerende regenpijp en kom je nooit in de problemen. Regelmatig schoonmaken is dus zeker niet onbelangrijk!

Vragen over deze ontstoppingsdienst “verstopte regenpijp”? Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Hoe ontstaan verstopte regenpijpen?

Een verstopte regenpijp kan op uiteenlopende manier dichtslibben. We weten allemaal dat we in een land leven met veel regen, waar relatief veel regen en water uit de lucht komt vallen. Onderweg naar beneden neemt dit luchtwater veel smeer en troep mee, die tot verstoppingen kan leiden. De oorzaken van een regenpijp die dichtslibt zijn:
regenpijp ontstoppen, verstopte regenpijp, verstopte regenpijp Antwerpen

  • Bladeren van bomen. De bladeren komen in de afvoer terecht, hopen zich op en vormen een barrière voor het water dat via de pijp naar beneden wil zakken.
  • De vorming van mos. Mos groeit goed in een vochtige omgeving en kan daarom ook in regenpijpen voorkomen en binnen die pijpen zelfs groeien.
  • Regelmatig komt het voor dat er stukjes dakpan losraken. Deze kunnen in de afvoer terechtkomen en daar een blokkade creëren. Vaak in combinatie met bladeren ontstaat dan een ontstopping.
  • Op platte daken ligt nogal eens zand en grind. Als dit materiaal in de afvoerpijpen terecht komt, kunnen deze verstopt raken.
  • Als uw regenpijp slecht onderhouden is en of beschadig is geraakt, kan dit tot verstoppingen leiden. Verstoppingen doen zich vaak voor in oudere regenpijpen die verzakt zijn of beschadigd zijn geraakt.
  • Olie en vettigheid kunnen een afvoerpijp ook aantasten. Door deze viezigheid ontstaat een prop, die de afvoer van water belemmert.

Stukken takken van bomen kunnen een prop veroorzaken in de afvoer van de regenpijp, waardoor regenwater niet meer kan afzakken.

Bovenstaande oorzaken doen zich vaak in onderlinge samenhang voor. Vaak zijn verstoppingen een opeenhoping van afval, zoals stukken mos, bladeren, grond en of stukjes takken.

Voordelen van een ontstoppingsdienst voor een verstopte regenpijpregenpijp ontstoppen

Wie ervoor kiest om niet zelf regelmatig de regenpijp schoon te maken en te ontstoppen, maar een expert voor deze klus in te schakelen, maakt om meerdere redenen een slimme keuze. Een ontstoppingsdienst voor uw dakgoten en afvoerbuizen inschakelen heeft namelijk de volgende voordelen:

 • U hoeft niet zelf een hoge ladder te huren of kopen om bij de regenafvoer te komen. Een specialist inschakelen scheelt in die zin dus geld.
 • Veel mensen vinden het onprettig om op een hoge ladder te staan. Helemaal als er niemand is om de ladder vast te houden. Kies daarom voor optimale veiligheid en laat deze klus uitvoeren door iemand met ervaring.
 • Het inschakelen van een ontstoppingsdienst die op regelmatige basis uw regenpijp, afvoersysteem en dakgoten schoonmaakt, geeft een hoop rust. U weet zeker dat de afvoer niet meer verstopt kan raken.

De oplossing: een onderhoudscontract bij een ontstoppingsdienst

verstopte regenpijp

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om zelf uw afvoerpijpen te onderhouden. Maar dit is een hele klus. Zo moeten we soms de afvoerpijpen losmaken om ze goed schoon te kunnen maken, omdat de verstopping naar beneden is gezakt. En natuurlijk moet u op hoogte werken, wat voor veel mensen ook een hoge drempel is.

Daarom is het verstandig en slim om een voordelige ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in Antwerpen in te schakelen. Een ervaren bedrijf, dat uw regenpijpen tweemaal per 12 maanden inspecteert, onderhoudt en schoonmaakt. Zo voorkomt u vervelende verstoppingen in de afvoer en ook het eventueel schade die optreedt doordat uw afvoer verstopt is geraakt. Een goede ontstoppingsdienst verzorgt de preventieve reiniging voor u. Effectief, professioneel en tegen een voordelig bedrag.

Verstopte regenpijp? Neem nu contact met ons op

Wacht niet langer tot je te maken krijgt met een verstopte regenpijp en schakel direct een professionele ontstoppingsdienst in die uw regenpijpen voor u kan ontstoppen. Slim is om een preventief contract tot onderhoud op te stellen. Er komt dan tweemaal per jaar – minder vaak of vaker al naar gelang uw wensen – bij u om voordelig en professioneel uw dakgoten schoon te maken. Contacteer ons direct telefonisch. Of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan om je regenpijp te ontstoppen.

Waarom kiezen voor Rioolprobleem?

 • Wij bieden voordelige ontstoppingsdiensten zonder concessies te doen aan kwaliteit en service.
 • Voordat kostbare rioleringswerken beginnen, voeren wij een grondige rioolinspectie uit, zoals geurdetectie of cameradetectie.
 • Onze diensten zijn 24/7 beschikbaar, zeven dagen per week, van maandag tot zondag.
 • Onze erkende vakmensen hebben jarenlange ervaring en kunnen problemen snel identificeren.
 • Wij bedienen niet alleen Antwerpen, maar ook omliggende gemeenten in de richting van Limburg, Oost-Vlaanderen en Brussel.
 • Betaling met Bancontact is bij ons mogelijk.
 • Wij voeren rioolinspecties uit voor zowel particulieren als professionals.
 • Onze dienst voor rioolinspectie heeft een hoog klanttevredenheidsniveau.
 • Wij bieden oplossingen voor ontstoppingen zowel binnen als buiten het huis.
 • Onze ontstoppings- en ruimingsdienst is professioneel en snel.
 • Wij voeren ons werk netjes uit.
 • Met jarenlange ervaring hebben ontstoppingen en rioleringen geen geheimen meer voor ons.
 • Wij maken gebruik van de beste opsporingstechnieken en geschikt materiaal, zoals camera- en geurdetectie.
 • Ons uitgangspunt is: “Er zijn geen problemen, alleen oplossingen!

Waar ontstoppen wij uw regenpijp?

Onze verstopte regenpijp schoon maken, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ontstoppingsdienst en ruimingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

 • Antwerpen-Centrum en het Waasland.
 • regio Mechelen en De Kempen.

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst “verstopte regenpijp”? Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf mijn regenpijp ontstoppen of moet ik een professional inhuren?

Voor kleine verstoppingen kunt u proberen om zelf uw regenpijp te ontstoppen met behulp van de eerder genoemde methoden. Voor hardnekkige verstoppingen of als u twijfelt over de beste aanpak, is het raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in te huren om het probleem te komen verhelpen.

Hoe vaak moet ik mijn regenpijp laten ontstoppen?

De frequentie van het ontstoppen van een regenpijp hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van de pijp, de hoeveelheid regenwater die er doorheen stroomt, en de aanwezigheid van bladeren of andere verontreinigingen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de regenpijp minstens 1 keer per jaar te controleren en indien nodig te ontstoppen.

Kan ik chemicaliën gebruiken om mijn regenpijp te ontstoppen?

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken voor regenpijpen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de pijp zelf. Het is veiliger om mechanische methoden te gebruiken, zoals hierboven beschreven.

Hoe kan ik mijn regenpijp ontstoppen?

Er zijn verschillende methoden om een verstopte regenpijp te ontstoppen, waaronder het gebruik van een ontstoppingsveer, het spoelen met een hogedrukreiniger, en het verwijderen van eventuele obstakels met behulp van een tuinslang of een speciale ontstoppingsstok.

Hoe weet ik dat mijn regenpijp verstopt is?

Tekenen van een verstopte regenpijp zijn onder meer: water dat langzaam of helemaal niet wegloopt, overstromingen rondom de regenpijp bij regenval, en borrelende geluiden uit de afvoer.