Regenpijp ontstoppen | doe beroep op ons!

Verstopte regenpijp kan nare gevolgen hebben

Regenpijp ontstoppen? Een verstopte regenpijp is niet alleen vervelend omdat je het water zo niet meer goed kan afvoeren. Ook kan een regenpijp die verstopt is geraakt waterschade onder uw dak of op de bovenverdieping veroorzaken.

Het vocht kan niet weg en zoekt dan een uitweg via het dak of het bovengedeelte van de gevel. Om dit te voorkomen is het zaak om uw regenpijp snel te laten ontstoppen door een professioneel iemand. Dit kan het beste periodiek of met een minimum van tweemaal per jaar.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “regenpijp ontstoppen”? Even overleggen?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Waarom raken regenpijpen verstopt?

Een verstopte regenpijp kan op uiteenlopende manier dichtslibben. We weten allemaal dat we in een land leven met veel regen, waar relatief veel regen en water uit de lucht komt vallen. Onderweg naar beneden neemt dit luchtwater veel smeer en troep mee, die tot verstoppingen kan leiden. De oorzaken van een regenpijp die dichtslibt zijn:
regenpijp ontstoppen

  • Bladeren van bomen. De bladeren komen in de afvoer terecht, hopen zich op en vormen een barrière voor het water dat via de pijp naar beneden wil zakken.
  • De vorming van mos. Mos groeit goed in een vochtige omgeving en kan daarom ook in regenpijpen voorkomen en binnen die pijpen zelfs groeien.
  • Regelmatig komt het voor dat er stukjes dakpan losraken. Deze kunnen in de afvoer terechtkomen en daar een blokkade creëren. Vaak in combinatie met bladeren ontstaat dan een ontstopping.
  • Op platte daken ligt nogal eens zand en grind. Als dit materiaal in de afvoerpijpen terecht komt, kunnen deze verstopt raken.
  • Als uw regenpijp slecht onderhouden is en of beschadig is geraakt, kan dit tot verstoppingen leiden. Verstoppingen doen zich vaak voor in oudere regenpijpen die verzakt zijn of beschadigd zijn geraakt.
  • Olie en vettigheid kunnen een afvoerpijp ook aantasten. Door deze viezigheid ontstaat een prop, die de afvoer van water belemmert.

Stukken takken van bomen kunnen een prop veroorzaken in de afvoer van de regenpijp, waardoor regenwater niet meer kan afzakken.

Bovenstaande oorzaken doen zich vaak in onderlinge samenhang voor. Vaak zijn verstoppingen een opeenhoping van afval, zoals stukken mos, bladeren, grond en of stukjes takken.

Regenpijp ontstoppen : voordelen van een ontstoppingsdienst voor uw regenpijpen

Wie ervoor kiest om niet zelf regelmatig de regenpijp schoon te maken en te ontstoppen, maar een expert voor deze klus in te schakelen, maakt om meerdere redenen een slimme keuze. Een ontstoppingsdienst voor uw dakgoten en afvoerbuizen inschakelen heeft namelijk de volgende voordelen:

 • U hoeft niet zelf een hoge ladder te huren of kopen om bij de regenafvoer te komen. Een specialist inschakelen scheelt in die zin dus geld.
 • Veel mensen vinden het onprettig om op een hoge ladder te staan. Helemaal als er niemand is om de ladder vast te houden. Kies daarom voor optimale veiligheid en laat deze klus uitvoeren door iemand met ervaring.
 • Het inschakelen van een ontstoppingsdienst die op regelmatige basis uw regenpijp, afvoersysteem en dakgoten schoonmaakt, geeft een hoop rust. U weet zeker dat de afvoer niet meer verstopt kan raken.

De oplossing: regenpijp ontstoppen via een onderhoudscontract bij een ontstoppingsdienst

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om zelf uw afvoerpijpen te onderhouden. Maar dit is een hele klus. Zo moeten we soms de afvoerpijpen losmaken om ze goed schoon te kunnen maken, omdat de verstopping naar beneden is gezakt. En natuurlijk moet u op hoogte werken, wat voor veel mensen ook een hoge drempel is.

Daarom is het verstandig en slim om een voordelige ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in Antwerpen in te schakelen. Een ervaren bedrijf, dat uw regenpijpen tweemaal per jaar inspecteert, onderhoudt en schoonmaakt. Zo voorkomt u vervelende verstoppingen in de afvoer en ook het eventueel schade die optreedt doordat uw afvoer verstopt is geraakt. Een goede ontstoppingsdienst verzorgt de preventieve reiniging voor u. Effectief, professioneel en tegen een voordelig bedrag.

Regenpijp ontstoppen? Neem nu contact met ons op

Wacht niet langer en schakel direct een professionele ontstoppingsdienst in die uw regenpijpen voor u kan ontstoppen. Slim is om een preventief contract tot onderhoud op te stellen. Er komt dan tweemaal per jaar – minder vaak of vaker al naar gelang uw wensen – bij u om voordelig en professioneel uw dakgoten schoon te maken. Contacteer ons direct telefonisch. Of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan om je regenpijp te ontstoppen.

Waar ontstoppen wij uw regenpijp?

Onze regenpijp ontstoppen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ontstoppingsdienst en ruimingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

 • Antwerpen-Centrum en het Waasland.
 • regio Mechelen en De Kempen.

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst “regenpijp ontstoppen”? Even overleggen?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE