Stankoverlast, een vaak voorkomend probleem… Het reukvermogen is dan ook heel bijzonder. Naast het proces wat plaatsvindt in de neus, gebeurt er ook veel in het brein. Prikkels van receptoren vertalen onze hersenen naar iets wat we kunnen begrijpen. Geurdetectie bij stankoverlast kan verraderlijk zijn, want het is vaak lastig te bepalen waar de stank vandaan komt, en wat dit eigenlijk betekent. Op deze pagina snuffelen we aan geurdetectie bij stankoverlast, en bepalen we wanneer het tijd wordt om een professional in te schakelen.

stankoverlast, geurhinder

ontstoppingsdienst rioolprobleem.beVragen over stankoverlast en of deze ontstoppingsdienst? Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Is de geur altijd merkbaar?

Sommige geuren komen en gaan. De herkomst kan ver weg liggen, denk aan een vuilnisbelt. Wanneer de temperatuur hoger is, en de wind in de richting van jouw woning staat, zal de geur merkbaar zijn. Daarnaast zijn er geuren die van binnen in de woning komen. Ook die kunnen periodiek opduiken.

De temperatuur kan een factor zijn, maar ook het gebruik van specifieke installaties zoals de centrale verwarming. In de meeste gevallen is het beter om enkele dagen af te wachten, en te bepalen wanneer je de geur kunt waarnemen. Wanneer de geur continue aanwezig is, kan het gevaarlijk zijn. Neem dan contact op met de specialist en informeer naar de mogelijkheden.

Kan iedereen deze stankoverlast ruiken?

Het kan enorm frustrerend zijn als je de enige persoon bent die de stank kan waarnemen. Zit het in je neus of toch in je hoofd? Niet iedereen is even gevoelig voor geuren, en het is ook mogelijk dat je op andere tijdstippen in huis bent dan de rest van het huishouden.

Het is zelfs mogelijk dat je geuren ruikt die niet echt bestaan. Zo komt het voor dat je plotseling een geur ervaart uit jouw jeugd die er niet is. Sommige signalen kunnen duiden op een herseninfarct. Wanneer je last hebt van stank in huis, raden we aan eerst ‘getuigen’ te zoeken die het ook kunnen waarnemen.

Waar komt deze stankoverlast vandaan?

De oorsprong bepalen van stankoverlast kan erg ingewikkeld zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een scheur in het riool aanwezig is, kan deze stank zich door de gehele woning verspreiden. Zo kun je op zolder een geur waarnemen met een herkomst die in de kelder ligt. De geur kan je bij de bron wel sterker ervaren, zo kun je zelf op zoek gaan. Specialisten werken met geavanceerde detectie zoals camera’s en speciale rookgassen om lekkage en andere gebreken op te sporen.

Hoe werkt geurdetectie?

De meest herkenbare geur is die van gas. Zodra je die lucht ruikt moet je direct contact opnemen met een specialist, en de toever van gas uitschakelen. Aardgas is van nature reukloos, we voegen hier een penetrante geur aan toe vanwege de veiligheid. Koolmonoxide is niet te ruiken, maar kan wel fatale gevolgen hebben.

Wanneer het een onaangename geur betreft die bij de afvoer merkbaar is, heeft dat vaak te maken met de leidingen of het riool. Wellicht dat een rioolontstopping of reparatie dan de oplossing biedt. Wanneer je vermoedt dat de stank vanuit de woning komt, en dit het gevolg is van een probleem in de leidingen, laat dan geurdetectie uitvoeren door een expert. Zo weet je snel wat de herkomst is van de geur, en wat de oplossing is.

Geurdetectie bij stankoverlast: waar zijn jullie actief? In Antwerpen en omgeving!

Een geurdetectie detecteren bij stankoverlast, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief in de grote regio rond en in Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum en het Waasland.
  • regio Mechelen en de Kempen.

Een overzicht van alle gemeentes kunt u hier vinden. Staat u regio hier niet tussen? Geen probleem, wij kijken dan graag samen wat er haalbaar is.

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging? Kijk dan HIER.

herstelling riool, stankoverlast, geurhinder

Vragen over stankoverlast en of deze ontstoppingsdienst? Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE