Rioollucht verhelpen

Heeft u ook last van een rioollucht in huis en zou u graag rioollucht verhelpen? Vaak komt deze lucht rechtstreeks uit het riool en komt dan door het afvoerputje uw huis in. Soms kan het voorkomen dat dit tijdelijk is omdat u bijvoorbeeld lang bent weggeweest en al die tijd uw leidingen niet gebruikt hebt. In dat geval helpt het om bij thuiskomt de kranen een tijdje open te zetten. Maar niet altijd hoeft dit de oorzaak te zijn.

Heeft u regelmatig of voortdurend last van en rioollucht in uw huis, dan moet u ervan uitgaan dat u een probleem heeft met uw riolering. Het opsporen van het probleem en verhelpen is belangrijk, want de uiteindelijk oorzaak van de stank kan ook ongezond zijn.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolstank verhelpen”? Even overleggen?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

riool inspectie, rioollucht verhelpen

Oorzaken van een rioollucht en hoe rioollucht verhelpen?

De rioollucht die u in uw huis ruikt is niet het probleem zelf maar een gevolg van een probleem met het riool. Er kunnen daar verschillende oorzaken van zijn:

Verstopping

Bij een verstopping in uw leidingen en afvoeren kan het zijn dat vuil zich ophoopt. Vooral als er organisch materiaal, zoals etensresten bijzit, zal dit geen aangename geur zijn. Het vuil kan niet weg en het ontbindende materiaal zal een geur afgeven en door de afvoerputjes van uw keuken of badkamer een weg in uw huis vinden.

Rioollucht verhelpen na lekkage

Een lekkage kan soms heel onopgemerkt gaan. U heeft het misschien niet eens door als er leidingen lekken. Dit kan wel voor de nodige stankoverlast zorgen.

Een defect waterslot

Een waterslot installeren we enkel in de leidingen om stankoverlast te voorkomen. Misschien dat u dit ooit al eens had laten installeren om van stank af te zijn? Als u er nu weer last van heeft, zou het kunnen zijn de het waterslot defect is.

Wortels van bomen

Wanneer bomen ongebreideld wortels kunnen schieten, dan moet u niet verbaasd zijn als zij ook in de buurt van uw leidingen kunnen komen. Zij kunnen daar leidingen blokkeren of zelfs vernielen. Het tijdig verwijderen van wortels van bomen raden we daarom aan.

Slechte rioollucht door gebroken leiding

Als er een leiding is gebroken kan dit verschillende oorzaken hebben. Dit kan door veroudering van het riool, waardoor door slijtage een spontane breuk ontstaat. Maar de leiding kan ook belast zijn met een zwaar gewicht en daardoor breken.

Rioollucht verhelpen na foutieve installatie

Zijn er pas rioolwerken in uw buurt geweest? Of is er gewerkt aan de leidingen in of om uw huis? Dan kan een verkeerd geplaatste leiding ook de oorzaak zijn van de rioollucht. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een ontluchtingspijp dat verkeerd is aangesloten.

Laat rioollucht verhelpen door een lokaal rioolservicebedrijf

Om oplossingen te zoeken voor de rioollucht in huis, zult u dus alle eventuele oorzaken langs moeten gaan. Als particulier is dit niet altijd mogelijk omdat u daar niet de middelen en kennis voor heeft. Laat daarom een ervaren ontstoppingsdienst langs komen met de expertise en kennis over alle problemen die kunnen voorkomen bij een riool. Zij zullen een inspectie uitvoeren en kunnen dan de oorzaak van de rioollucht in huis opsporen. Vervolgens kan men aan de slag gaan om uw rioolprobleem en daarmee ook de stank te verhelpen.

Waar verhelpen wij uw rioollucht? In Antwerpen en de omgeving!

Rioollucht verhelpen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum
  • Het Waasland
  • regio Mechelen
  • De Kempen

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging, klik dan hier. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolstank verhelpen”? Even overleggen?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE