Heeft u ook last van een rioollucht in huis en zou u graag rioollucht verhelpen? Vaak komt deze onaangename geur rechtstreeks uit het riool en komt dan door het afvoerputje uw huis in. Soms kan het voorkomen dat dit tijdelijk is omdat u bijvoorbeeld lang bent weggeweest en al die tijd uw leidingen niet gebruikt hebt. In dat geval helpt het om bij thuiskomt de kranen een tijdje open te zetten. Maar niet altijd hoeft dit de oorzaak te zijn.

Heeft u regelmatig of voortdurend last van en rioollucht in uw huis, dan moet u ervan uitgaan dat u een probleem heeft met uw riolering. Het opsporen van het probleem en een oplossing vinden is belangrijk, want de uiteindelijke oorzaak van de vervelende stank in huis kan ook ongezond zijn.

riool inspectie, rioollucht verhelpen

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolstank verhelpen”? Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Meest voorkomende oorzaken van rioollucht en hoe rioollucht verhelpen?

De rioollucht die u in uw huis ruikt is niet het vervelend probleem zelf maar een gevolg van een probleem met het riool. Er kunnen daar verschillende mogelijke oorzaken van zijn:

Verstopte leiding

Bij een verstopping in uw leidingen en afvoeren kan het zijn dat vuil zich ophoopt. Vooral als er organisch materiaal, zoals etensresten bijzitten, zal dit een onaangename geur met zich meebrengen. Het vuil kan niet weg in de verstopte leiding en het ontbindende materiaal zal een penetrante geur afgeven en door de afvoerputjes van uw keuken of badkamer een weg in uw huis vinden.

Penetrante rioollucht verhelpen na lekkagelekkage opsporen, lekkage opsporen antwerpen

Een lekkage kan soms heel onopgemerkt gaan. U heeft het misschien niet eens door als er leidingen lekken. Dit kan wel voor de nodige stankoverlast zorgen.

Een defect waterslot

Een waterslot installeren we enkel in de leidingen om stankoverlast te voorkomen. Misschien dat u dit ooit al eens had laten installeren om van stank af te zijn? Als u er nu weer last van heeft, zou het kunnen zijn de het waterslot defect is.

Wortels van bomenriool verstopping

Wanneer bomen ongebreideld wortels kunnen schieten, dan moet u niet verbaasd zijn als zij ook in de buurt van uw leidingen kunnen komen. Zij kunnen daar leidingen blokkeren of zelfs vernielen. Het tijdig verwijderen van wortels van bomen raden we daarom aan.

Vieze geur van het riool zelf door gebroken leidingrioollucht verhelpen, rioollucht verhelpen Antwerpen

Als er een leiding is gebroken kan dit verschillende oorzaken hebben. Dit kan door veroudering van het riool, waardoor door slijtage een spontane breuk ontstaat. Maar de leiding kan ook belast zijn met een zwaar gewicht en daardoor breken met vieze luchtjes als gevolg.

Rioollucht verhelpen na foutieve installatie

Zijn er pas rioolwerken in uw buurt geweest? Of is er gewerkt aan de leidingen in of om uw huis? Dan kan een verkeerd geplaatste leiding ook de oorzaak zijn van de rioollucht. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een ontluchtingspijp die verkeerd is aangesloten.

Laat rioollucht verhelpen door een lokaal rioolservicebedrijfRioolproblemen.be, rioollucht verhelpen, rioollucht verhelpen Antwerpen, ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, rioolprobleem

Om een permanente oplossing te zoeken voor de rioollucht in huis, zult u dus alle mogelijke verschillende oorzaken moeten nagaan. Als particulier is dit niet altijd mogelijk omdat u daar niet de middelen en kennis voor heeft. Laat daarom een ervaren ontstoppingsdienst langs komen met de expertise en kennis over alle problemen die kunnen voorkomen bij een riool. Zij zullen een inspectie uitvoeren en kunnen dan de oorzaak van de rioollucht in huis opsporen. Vervolgens kan men aan de slag gaan om uw rioolprobleem en daarmee ook de stank te verhelpen.

Waarom kiezen voor Rioolprobleem?

Waarom zou je kiezen voor Rioolprobleem om rioollucht te verhelpen? Hier zijn een paar goede redenen:

 • Ontstoppingsdienst Antwerpen: We bieden een professionele ontstoppingsdienst in Antwerpen.
 • Betaalbare oplossingen: Geniet van betaalbare oplossingen voor het verhelpen van rioollucht zonder concessies te doen aan kwaliteit en service.
 • Grondige inspectie: Voorkom onnodige werkzaamheden met onze grondige voorafgaande inspectie, inclusief geurdetectie en camera-inspectie.
 • 24/7 beschikbaar: We zijn 24/7 beschikbaar voor dringende gevallen, dag en nacht.
 • Erkende vakmensen: Onze erkende vakmensen met jarenlange ervaring bieden effectieve oplossingen voor jouw probleem met de riolering.
 • Actief in Antwerpen: We zijn actief in de hele provincie Antwerpen en omgeving.
 • Renovatie, herstelling en nieuwbouw: We verzorgen niet alleen het verhelpen van rioollucht, maar ook renovatie, herstelling en nieuwbouw van rioleringen.
 • Gemakkelijke betaling: Betaling met Bancontact is mogelijk voor jouw gemak.
 • Klanttevredenheid: Onze tevreden klanten getuigen van onze kwaliteit.
 • Oplossingen voor binnen en buiten: We gaan enkel voor een oplossing die goed werkt voor het verhelpen van rioollucht zowel binnen als buiten het huis.
 • Professionele service: We bieden professionele en snelle diensten, netjes en zonder sporen achter te laten na het werk.
 • Vrijblijvende offerte: Ontvang een vrijblijvende offerte voor het verhelpen van rioollucht of andere rioolproblemen.
 • Uitgebreide ervaring: Met onze uitgebreide ervaring en geavanceerde opsporingstechnieken is geen probleem ons vreemd.
 • Oplossingsgericht: Onze medewerkers streven allemaal naar het motto: “geen problemen, alleen maar oplossingen!

Waar verhelpen wij uw rioollucht? In Antwerpen en omgeving!

Een vieze lucht verhelpen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

 • Antwerpen-Centrum
 • Het Waasland
 • regio Mechelen
 • De Kempen

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging, klik dan hier. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolstank verhelpen”? Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

 

 

Veelgestelde vragen – rioollucht verhelpen

Kan rioollucht in huis schadelijk zijn voor de gezondheid?

Langdurige blootstelling aan rioollucht in huis kan schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat het kan duiden op aanwezigheid van bacteriën, schimmels of andere schadelijke stoffen. Het is daarom belangrijk om rioolproblemen snel aan te pakken en te verhelpen.

Hoe kan ik voorkomen dat er opnieuw rioollucht in huis komt?

Om te voorkomen dat rioollucht terugkeert, is regelmatig onderhoud aan het rioolsysteem essentieel. Houd afvoerleidingen schoon, zorg ervoor dat sifons gevuld blijven met water om geuroverdracht te voorkomen, en laat ventilatieopeningen van het rioolsysteem niet blokkeren.

Is het veilig om zelf rioollucht te verhelpen?

Voor eenvoudige problemen zoals droge sifons kunt u vaak zelf stappen ondernemen om de rioollucht te verhelpen. Bij complexere problemen zoals lekkende of gebroken rioolbuizen is het echter raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in te schakelen om de oorzaak vast te stellen en te verhelpen.

Hoe kan ik de bron van de rioollucht in mijn huis vinden?

Het lokaliseren van de bron van de rioollucht kan een uitdaging zijn. Begin met het controleren van alle afvoerputjes, gootstenen, toiletten en andere afvoeren om te zien of er sprake is van zichtbare problemen zoals lekkage of verstoppingen.

Waar komt de rioollucht in mijn huis vandaan?

Rioollucht in huis kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals verstopte afvoeren, lekkende rioolbuizen, droge sifons, gebroken ventilatiepijpen of problemen met de rioolventilatie.