Geurhinder opsporen en bestrijden

Opzoek naar een specialist in geurdetectie in Antwerpen of in de omgeving van Antwerpen? Geurhinder is geen pretje in uw woning of bedrijf. Rioolprobleem tracht dan ook snel en accuraat de oorzaak op te sporen.

De uitdaging bij vele problemen van geurhinder is dat ze niet constant zijn. Het ruikt soms en dan weer niet. Als we geurhinder opsporen kunnen we er door middel van enkele specifieke technieken voor zorgen dat we de problemen zichtbaar maken, ook al zit de oorzaak ondergronds of ingebouwd. Gedaan met jaren te sakkeren, breken en proberen om de geur weg te krijgen. Rioolprobleem wijst u via geurdetectie meestal binnen de tijdspanne van één interventie de oorzaak aan.

ontstoppingsdienst rioolprobleem.beVragen over onze geurdetectie?
Even overleggen over hoe we jouw vervelende geur best detecteren?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Geurdetectie

Waar kan een slechte geur voorkomen?

Geurhinder kunt u zowel binnen als buiten ondervinden. Overal waar er buizen en of leidingen zijn, kan het slecht ruiken.

De plaatsen waar dit het meeste voorkomt, zijn bijvoorbeeld de volgende:

 • De badkamer ; vooral in de douche, de wc of het bad.
 • De vaatwasmachine of gootsteen in de keuken.
 • Het gebied in en rond de septische put.
 • De plaats waar de droogmachine en wasmachine staan.
 • Plaatsen waar er afvoerleidingen aanwezig zijn of bijvoorbeeld een systeem met ventilatie.

Belangrijke vragen voor de geurdetectie

Vooraleer we de geurdetectie aanvatten is het belangrijk om een antwoord te weten op volgende vragen:

 • Welk soort geurhinder heb je precies last van?
 • Hoelang heb je reeds last van deze geurhinder?
 • Is er een constante last of slechts af en toe?
 • Heeft u onlangs verbouwingen gedaan in uw woning of huis?
 • Zijn er rioleringwerken of andere geweest rondom uw huis?

Geurhinder in jouw huisrioollucht verhelpen, rioollucht verhelpen antwerpen

Geurhinder in huis is zeer vervelend. Rioolprobleem spoort dit probleem op via een professionele rookgenerator. Zo kunnen we dit probleem permanent van de baan helpen.

Als u problemen hebt met uw leiding of riool, dan kan er bijgevolg af en toe een niet zo aangename geur ontstaan. Deze rioolgeur kan zich verder gaan zetten in iedere kamer van het huis.

Geurhinder in de badkamer

Rioollucht kan opstijgen vanuit het doucheputje en zo kan een stinkende rioolgeur niet alleen de badkamer, maar heel het huis aantasten.

Rioollucht in huis kan ook vrijkomen vanuit uw doucheputje. In de badkamer zal er vervolgens een stinkende lucht ontstaan en voor je het weet zit de nare geur over gans het huis. Hier is het belangrijk om snel te handelen.

Geurhinder in het toiletontstoppingsdienst berendrecht, Ontstoppingsdienst Merksem, ontstoppingsdienst kalmthout, stankoverlast, stank in huis, geurdetectie

Een stank uit het toilet is een vaak voorkomende vorm van geurhinder. Rioolprobleem identificeert de precieze locatie via geurdetectie en lost zo het probleem op!

Stank in huis in het toilet is eigen perfect normaal. Het komt vaak voor in ieder huishouden. De problemen beginnen wanneer er na het doorspoelen van het toilet nog altijd een rioolgeur hangt. Rioolprobleem kan dankzij onze professionele medewerkers het probleem snel identificeren en blijvend voor u oplossen.

Geurhinder door putjes of een riool

Als er een rioolgeur of stank ontstaat in de septische put of beerput, dan kan deze gemakkelijk overslaan op uw afvoer en rioleringen.

De  problemen ontstaan hier vaak wanneer je de beerput niet op tijd laat leegmaken of wanneer de septische put het afvalwater niet naar behoren kan afbreken. De hinderlijke geur kan gemakkelijk overslaan en in een mum van tijd een rioolgeur veroorzaken in huis. Tijd voor Rioolprobleem om u te komen helpen!

Wanneer kan je een beroep doen op Rioolprobleem voor een geurdetectie?geurdetectie

Als de oorzaak van het probleem moeilijk te achterhalen is, dan doe je best beroep op ons voor een geurdetectie.

Waar ook in een gebouw, woning of huis.

Een slechte rioolgeur in huis die komt via bijvoorbeeld:

 • Verstoppingen, scheuren of barsten.
 • Slechte aansluiting of verbinding of verborgen putjes.
 • Slecht geplaatste afvoerleidingen.
 • Etc.

Welke techniek voor geurdetectie?

Een barstje, een breuk of een verzakking in uw leiding kan al gauw leiden tot een nare geur. Door rook met bijvoorbeeld een nevelgenerator in de leidingen te voeren, kunnen wij ook lekkages die de geurhinder veroorzaken en die niet altijd zichtbaar zijn door middel van een camera inspectie opsporen. Hierna kunnen we dan het probleem gericht oplossen.

Welk soort reiniging doen na geurdetectie?

Eenmaal we een goed beeld hebben van de oorzaak van het probleem, dan bekijken we vervolgens hoe we de slechte lucht het beste aanpakken.

Er zijn verschillende technieken die wij kunnen toepassen na de geurdetectie zoals bijvoorbeeld:

 • Leegzuigen.
 • Reiniging onder hoge druk.
 • Schoonboren of ontluchten.

Welke van deze verschillende mogelijkheden het beste is in uw geval, overleggen we graag samen.

Waar voeren jullie geurdetectie uit? In regio Antwerpen en omgeving!Rioolprobleem.be - website banner

Een rioolgeur bestrijden door middel van geurdetectie, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ontstoppingsdienst en ruimingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

 • Antwerpen-Centrum en het Waasland.
 • Regio Mechelen en de Kempen.

Een overzicht van alle gemeentes kunt u hier vinden. Staat u regio hier niet tussen? Geen probleem, wij kijken dan graag samen wat er haalbaar is.

Neem contact op voor geurdetectie met Rioolprobleem

Aarzel dus niet om ons te contacteren, wij doen er alles aan om ook u zo snel al mogelijk te helpen.

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging? Kijk dan HIER.

herstelling riool

Toch nog vragen over onze geurdetectie?
Even overleggen over hoe we jouw vervelende geur best detecteren?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

 

 

Veelgestelde vragen – geurdetectie

Kan een onaangename geur in huis schadelijk zijn voor de gezondheid?

Ja, sommige onaangename geuren kunnen wijzen op de aanwezigheid van schadelijke stoffen, zoals schimmel, rottend materiaal of rioolgassen, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid bij langdurige blootstelling. Daarom is het belangrijk om onaangename geuren serieus te nemen en indien nodig professionele hulp in te roepen.

Wanneer moet ik een professional inschakelen voor geurdetectie?

Als u niet in staat bent om de bron van een onaangename geur te vinden of als de geur aanhoudt ondanks uw inspanningen om deze te verwijderen, is het raadzaam om een professionele geurdetectieservice in te schakelen. Bij Rioolprobleem beschikken we over de nodige kennis en apparatuur om de bron van de geur nauwkeurig te identificeren en op te lossen.

Hoe kan ik onaangename geuren in mijn huis verwijderen?

Het verwijderen van onaangename geuren vereist meestal het identificeren en aanpakken van de bron van de geur. Dit kan variëren van het reinigen van afvoeren en sanitair tot het repareren van lekkende leidingen en het verwijderen van schimmel- of schimmelgroei.

Wat zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van rioolgeuren in huis?

Rioolgeuren in huis kunnen worden veroorzaakt door lekkende rioolbuizen, verstopte afvoeren, uitgedroogde waterafdichtingen in afvoerputjes, problemen met de riolering of zelfs scheuren in de riolering.

Hoe kan ik de bron van een onaangename geur vinden?

Het lokaliseren van de bron van een geur kan lastig zijn, vooral als deze verborgen is. Wij als geurdetectie-experts gebruiken gespecialiseerde apparatuur, zoals gasdetectoren en rooktesters, om de bron van de geur nauwkeurig te identificeren.

Waarom ruikt mijn huis naar een onaangename geur?

Onaangename geuren in huis kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder stilstaand water, schimmel- of schimmelgroei, verstopte afvoeren, dode dieren, huisdieren, rook, voedselresten en meer.