Beerput ledigen

Beerput ledigen? Een beerput is een put in de grond waar al het afvalwater van een huishouden in terecht komt. Logischerwijs ledig je een beerput niet graag zelf, maar wist je dat het ook gevaarlijk is om het zelf te doen? Niet alleen kan de put opdrijven als gevolg van hoogstaand grondwater, maar er is ook een kans op valpartijen, het krijgen van een bacteriële infectie en de belangrijkste: Kans op vergiftiging. Zwavelwaterstof is een zeer giftig gas dat een rotte eierengeur heeft. Inademing van dit gas kan gezondheidsklachten geven en een hoge concentratie van dit gas kan zelfs levensbedreigend zijn. Een beerput ledigen is dus een echte klus voor specialisten.

Wanneer moet u de beerput ledigen?

beerput ledigen

De beerput tijdig laten ledigen is van groot belang. Doe je dit niet dan zullen er nare geuren vrijkomen en de kans op het ontstaan van verstoppingen is zeer groot. Je zult bovendien bij een volle beerput merken dat het toilet niet meer spoelt. Indien je de beerput niet tijdig laat ledigen, zal deze overlopen. Het afval dat in de put terecht komt wordt wel afgebroken door bacteriën, maar dit proces verloopt niet zo snel dat lediging onnodig is. Vroeg of laat zul je dus een specialist moeten inhuren. Je kunt dit het beste tijdig doen, want voor een spoedinterventie zal je wellicht een meerprijs betalen. Hoe vaak een beerput geledigd moet worden is niet te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van het formaat van de put, maar ook van de grootte van het gezin. Heb je een groot gezin, dan zal u de put vaker moeten ledigen.

Wat zijn de kosten?

Er is geen alomvattende prijs te noemen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van meerdere omstandigheden. Zo is het formaat van de beerput een belangrijke factor. Het ledigen van een grotere put kost logischerwijs meer tijd. Soms kan de bereikbaarheid van de put ook een rol spelen. Wanneer de put lastig te bereiken is zullen er meer kosten met het legen gemoeid zijn. Voor een exact kostenplaatje neem je het beste contact op zodat wij een offerte kunnen maken voor u. Neem vandaag nog contact op met ontstoppingsdienst rioolprobleem.be uit Antwerpen.

Hoe onderhoud je een beerput?

Goed onderhoud van een beerput is van groot belang. Je zit natuurlijk niet te wachten op verstoppingen. Veel problemen zijn echter te voorkomen. Zo is het belangrijk om de beerput op tijd te laten ledigen en reinigen. Zo ben je overstroming en nare geurtjes voor. Spoel ook geen producten door het toilet die eigenlijk in de afvalbak horen. Ook tampons, maandverband en condooms zijn boosdoeners die je beter niet door het toilet spoelt. Daarnaast is het reinigen van het toilet met chemische producten zoals chloor af te raden. Deze producten doden de bacteriën in de beerput die het afval normaal gesproken afbreken. Hierdoor raakt de put dus sneller vol. Ten slotte zal het gebruik van lichter toiletpapier het aantal nodige ledigingen beperken.

Wat is het verschil tussen een beerput en een septische put?

De termen beerput en septische put worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk verschil tussen de twee. Een beerput is over het algemeen kleiner van formaat en deze zal je dus vaker moeten ledigen. Daarnaast is de kans op verstoppingen bij een beerput groter aangezien afvalresten trager worden verwerkt. Wanneer u een specialist inhuurt is het dus van belang om hem te laten weten om wat voor put het gaat.

Laat het ledigen van de beerput aan de specialist over

Door het ledigen van de beerput aan een specialist over te laten voorkom je gevaarlijke situaties. Een specialist heeft het juiste materiaal om de lediging op een veilige manier uit te voeren.

Waar komen jullie de beerput ledigen?

Onze beerput ledigen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum
  • Het Waasland
  • regio Mechelen
  • Noorderkempen

Rioolprobleem volgen

Volg rioolprobleem, de ontstoppingsdienst voor Antwerpen, nu ook op social media voor extra info : Facebook.