Rioolprobleem verzorgt uw rioleringswerken. We zijn er voor zowel de aanleg van riolen bij nieuwbouw, de verbouwing als bij renovatiewerken. Door de jaren ervaring die wij hebben met het aanleggen van riolering weten wij als geen ander waaraan een goed aangelegde riolering in Antwerpen moet voldoen om toekomstige problemen te voorkomen.

rioleringswerken, rioleringswerken Antwerpen

Een defecte riolering herstellen

Door allerlei verschillende oorzaken kan een riolering defect raken, net als elke andere installatie. Wij zoeken naar de oorzaak van het probleem. Eens we die gevonden hebben, bepalen we of we een gedeelte van het riool dienen te herstellen of te vervangen. Het compleet vernieuwen, herstellen of aanleggen van de binnen- en of buitenriolering is ons dagelijks werk en wij kunnen dit dan ook compleet voor u verzorgen. Een goed werkende riolering begint al bij de riolering aanleggen.
Lees hier meer over onze dienst rioleringswerken in Antwerpen.

Rioolverstoppingen hebben vervelende gevolgen, stel rioleringswerken niet uit

Met name verstoppingen van riolen in oudere Belgische steden – zoals Antwerpen – komen relatief veel voor. Goed werkende rioleringen zijn onmisbaar om schoon water aan te voeren en afvalwater af te voeren. Daarom is het van belang dat uw rioleringen in goede staat zijn  en goed onderhouden worden. Een riolering aanleggen moet ook heel nauwkeurig gebeuren. Gebeurt dit niet, dan kunnen zich vervelende problemen voordoen. De riolering raakt bijvoorbeeld verstopt, waardoor het gaat stinken in uw toilet en of in de woning.

Of de afvoer van de badkamer is defect, waardoor u niet meer kunt douchen en evenmin een bad kunt nemen. En het kan door een beschadigde riolering ook gebeuren dat het water in de wasbak in de keuken niet meer wegloopt. Hierdoor ontstaat waterschade bij uzelf of uw buren. En soms moeten we zelfs een deel van de muren wegbreken door de overlast van de riool of vanwege een lekkage op een moeilijk bereikbare plek. Op zulke momenten is het raadzaam om een ontstoppingsdienst te bellen voor de herstelling of vernieuwing van uw riolering. Rioolprobleem is in de provincie Antwerpen en aangrenzende regio dé betrouwbare partner voor rioleringswerken en lekkages. Een bedrijf waarop u volledig kunt rekenen, met welk rioolprobleem u ook te kampen heeft!

Voordelen van om een rioolinspectie of camera inspectie te doen vooraleer rioleringswerken aan te vatten?

Camera inspectie, Camera inspectie Antwerpen

Een rioolinspectie voorafgaand aan rioleringswerken biedt verschillende voordelen:

 1. Identificatie van problemen met de riolering: Een inspectie kan eventuele problemen met het rioleringssysteem identificeren, zoals verstoppingen, scheuren, breuken of verzakkingen. Dit stelt je in staat om specifieke problemen aan te pakken voordat ze groter worden.
 2. Kostenbesparing: Door problemen in een vroeg stadium te identificeren, kun je de kosten van rioleringswerken (vernieuwing en reparaties) verminderen. Kleine problemen kunnen vaak met minder middelen worden opgelost dan grotere, meer gevorderde problemen aan de riolering.
 3. Preventieve maatregelen: Een inspectie kan helpen bij het identificeren van gebieden die vatbaar zijn voor toekomstige problemen. Op basis van deze informatie kun je preventieve maatregelen nemen om de levensduur van de riool te verlengen.
 4. Optimalisatie van ontwerp en lay-out: Een inspectie kan ook nuttig zijn bij het optimaliseren van het ontwerp en de lay-out van het rioleringssysteem. Het kan helpen bij het identificeren van inefficiënties en het voorstellen van verbeteringen om de algehele prestaties te verbeteren.
 5. Naleving van voorschriften: In sommige gebieden zijn er regelgevingen met betrekking tot rioleringen. Een inspectie kan ervoor zorgen dat het systeem voldoet aan de geldende voorschriften en normen.
 6. Veiligheid en milieubewustzijn: Het identificeren en repareren van lekken of beschadigingen in het rioleringssysteem kan de veiligheid bevorderen en negatieve milieueffecten voorkomen, zoals bodemverontreiniging.
 7. Efficiënte planning van werkzaamheden: Met informatie uit de inspectie kun je een gedetailleerd plan opstellen voor de rioleringswerken. Dit kan helpen bij het efficiënt plannen van de rioleringswerken, het toewijzen van middelen en het minimaliseren van onvoorziene problemen tijdens de uitvoering.

Zelf ontstoppen of herstelling door een ontstoppingsbedrijf?Plopper

Wanneer uw riool verstopt is, kunt u dat in sommige gevallen zelf herstellen en rioleringswerken gaan vermijden. Zo kan er een prop in de afvoer van het toilet zitten, die u er het een ontstopper kunt uithalen. Het probleem van een verstopt doucheputje is regelmatig ook op te lossen door het putje los te maken en te reinigen.

Maar in veel gevallen in Antwerpen is er helaas sprake van een defect aan de buizen van de riolering. Dan is de enige oplossing om een ontstoppingsdienst in Antwerpen te contacteren, die het probleem vakkundig voor u oplost en het rioolsysteem herstelt. In Antwerpen kunt u hiervoor voordelig terecht bij de ervaren ontstoppingsdienst Rioolprobleem.

Wij zijn in België de expert in rioleringswerken als het aankomt op het grondig herstellen van problemen met riolen en ontstoppingen van bijvoorbeeld toiletten, regenpijpen, septische putten en afvoerputten in allerlei soorten en maten.

De voordelen van rioleringswerken met Rioolprobleem

 • Als u Rioolprobleem contacteert, omdat u met een defecte riolering zit of juist om een riolering aan te leggen, dan maakt u alvast een goede keuze. Onze diensten komen met de nodige pluspunten, die u in hun unieke combinatie bij andere ontstoppingsdiensten niet snel zult aantreffen. Zo kunt u denken aan:
  • Een professionele detectie van de oorzaak van uw rioolprobleem. Onze professionele medewerkers pakken dit op uiteenlopende manieren aan, zoals door geurdetectie, rookinspectie en camera inspectie. Zo weten we zeker dat we de juiste oorzaak te pakken hebben en kunnen onze aanpak daar ook haarfijn op afstellen.
  • U kunt bij Rioolprobleem terecht voor al uw rioolwerken. Of u nu een riool wilt ontstoppen, een riolering wil aanleggen, een riool wil reinigen of de rioolgeur uit uw woning wilt neutraliseren of een contract tot onderhoud wilt afsluiten: bij ons is dit en nog veel meer mogelijk.
  • Bij Rioolprobleem kunt u altijd terugvallen op een goede dienstverlening voor rioleringswerken. Voor dringende reparaties en voor nood gevallen zijn wij zowel dag als nacht bereikbaar. U kunt ons dus altijd bereiken op het nummer 0493 75 24 80. Binnen een uur staat er dan een ervaren medewerker van ons bij uw voordeur om u direct te helpen.
  • Omdat wij jaren ervaring hebben met rioleringswerken en een groot netwerk van professionele medewerkers in dienst hebben, kunnen wij scherpe, aantrekkelijke tarieven rekenen voor onze dienstverlening.

Contacteer ons voor een gratis offerte of een inspectie voor uw rioleringen

Wilt u snel af van die vieze rioolgeur in uw woning? Of wilt u definitief afscheid nemen van dat toilet, dat voortdurend verstopt raakt en niet meer doorspoelt? Wilt u een gescheiden riolering laten aanleggen? Of wil je een gespecialiseerde camera inspectie laten uitvoeren om jouw probleem op te lossen?

Contacteer voor deze en tal van andere rioleringswerken meteen Rioolprobleem. En u bent snel van uw probleem af! Zowel voor bedrijven als voor particulieren kunnen wij een herstelling van uw rioleringen uitvoeren.

 

Waarom zou je kiezen voor Rioolprobleem voor je rioleringswerken?

Hier zijn een paar goede redenen:

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen

 1. Betaalbare rioleringswerken zonder concessies te doen aan kwaliteit en service.
 2. Grondige voorafgaande rioolinspectie, zoals geurdetectie of camera-inspectie, om onnodige rioleringswerken te voorkomen.
 3. 24/7 beschikbaarheid, elke dag van de week, voor dringende gevallen. Dag en nacht.
 4. Erkende vakmensen met jarenlange ervaring en expertise die effectieve oplossingen bieden voor jouw probleem.
 5. Professionele dienstverlening actief in de hele provincie Antwerpen en omgeving.
 6. Renovatie & herstelling van rioleringen maar ook nieuwe riolering aanleggen voor de nieuwbouw.
 7. Betaling met Bancontact eveneens mogelijk.
 8. Rioleringswerken voor zowel particulieren als professionals.
 9. Vele tevreden klanten gingen u reeds voor.
 10. Oplossingen voor ontstoppingsproblemen zowel binnen als buiten het huis.
 11. Professionele en snelle ontstoppings- en ruimingsdiensten.
 12. Netjes en zonder sporen achter te laten na het uitgevoerde werk.
 13. Vrijblijvende offerte voor elk type verstopping of andere rioleringswerken.
 14. Uitgebreide ervaring met de juiste aanpak voor rioleringswerken, waardoor geen probleem ons nog vreemd is.
 15. Gebruik van geavanceerde opsporingstechnieken en geschikte materialen, zoals camera-inspectie en geurdetectie.
 16. Onze medewerkers streven allemaal naar het motto: “geen problemen, alleen maar oplossingen!”

Waar voeren wij rioleringswerken uit? In Antwerpen en de ruime omgeving!

Rioolprobleem is actief en komt ter plaatse in heel de provincie Antwerpen voor rioleringswerken:

Volg de rioleringswerken van Rioolprobleem nu ook Facebook.
Benieuwd naar wat onze tevreden klanten van onze rioleringswerken vinden? Kijk dan hier.

Vragen over rioleringswerken? Even overleggen over uw verstopping?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Veelgestelde vragen – rioleringswerken

Hoe lang duren rioleringswerken?

De duur van rioleringswerken hangt af van de aard en de omvang van de problemen, evenals de gekozen oplossingen. Kleine reparaties of ontstoppingen kunnen enkele uren in beslag nemen, terwijl grotere projecten zoals het vervangen van rioleringssystemen en leidingen meerdere dagen kunnen duren. Een professionele rioleringsdienst kan een realistische schatting geven van de benodigde tijd voor uw specifieke project.

Moet ik een professional inschakelen voor rioleringswerken?

Hoewel sommige kleine rioleringsproblemen door huiseigenaren zelf kunnen worden aangepakt, is het raadzaam om voor complexe of hardnekkige problemen een professional zoals Rioolprobleem in te schakelen. Een ervaren rioleringsbedrijf beschikt over de nodige kennis, ervaring en apparatuur om de problemen efficiënt en effectief aan te pakken. Bel ons of stuur ons een e-mail om uw problemen te bespreken.

Welke soorten rioleringswerken zijn er?

Rioleringswerken kunnen variëren van eenvoudige ontstoppingsdiensten tot complexe reparaties of vervangingen van leidingen en systemen. Voorbeelden van rioleringswerken zijn het ontstoppen van afvoeren, het repareren van lekkende leidingen, het vervangen van verouderde rioleringssystemen, het aanleggen van nieuwe afvoeren, en het uitvoeren van een camera-inspectie.

Hoe weet ik of ik rioleringswerken nodig heb?

Tekenen van rioleringsproblemen zijn onder meer terugkerende verstoppingen, stankoverlast, vochtproblemen, overstromingen of scheuren in muren of vloeren. Als u een van deze problemen opmerkt, is het raadzaam om een professional in rioleringswerken zoals Rioolprobleem te raadplegen voor een inspectie. Stuur ons gerust een e-mail of bel ons.

Waarom heb ik rioleringswerken nodig?

Rioleringswerken zijn nodig om problemen met de afvoer van water en afval op te lossen, zoals verstoppingen, lekkages, breuken, verzakkingen of verouderde systemen die niet meer goed functioneren.