Pas op met ontstoppingsmiddelen!

Wanneer een leiding verstopt zit wil je uiteraard een snelle oplossing. Dan grijpen mensen soms naar middelen die achteraf voor nog grotere problemen zorgen. Naast de onschuldige huismiddeltjes zoals een fles cola door de gootsteen gieten zijn er ook chemische ontstoppingsmiddelen waar je echt mee moet opletten. Op deze pagina willen we je graag op het hart drukken voorzichtig te zijn met chemische oplossingen.

Hoe werkt een chemische ontstopper?

Normaal gesproken werkt een chemische ontstopper met zwavelzuur of natriumhydroxide die je dient op te lossen in water. Je kan deze ook in de vorm van korrels verkrijgen. Natriumhydroxide is een zeer bijtend middel, het dragen van een veiligheidsbril raden wij daarom ten zeerste aan. Daarnaast dien je een veilige afstand in acht te nemen, omdat de vloeistof kan borrelen. Door hydrolyse kun je vuil zoals vetten en haren oplossen waardoor ze zachter worden om deze vervolgens door te spoelen.

Combineren van ontstoppingsmiddelen

Wanneer het ene product geen effect heeft grijpen mensen vaak snel naar een alternatief. Ten eerste zal dat niet het gewenste resultaat opleveren omdat de chemische stoffen elkaars effect opheffen. Ten tweede zullen er hevige reacties ontstaan tussen de zuren en basen met als gevolg gevaarlijke vloeistoffen die opspatten vanuit de gootsteen of afvoer.

Schade aan de riolering

Naast het gevaar voor mensen kun je ook jouw leidingen en buizen aantasten. Niet alle materialen kunnen overweg met deze chemische middelen, wanneer je er niet zeker van bent welke materialen er in de afvoer verwerkt zijn is het verstandig om een specialist in te schakelen.

Levensgevaarlijke ontstoppingsmiddelen

Als bewijs van het gevaar bij chemische middelen die vrij verkrijgbaar zijn of waren: Bij een onderzoek naar een moordenaar bleek dat een normaal verkrijgbaar middel sterk genoeg was om lichaamsdelen op te lossen. Ook standaard verkrijgbare gootsteenontstopper is al gebruikt om bommen te maken. Twee vrouwen liepen daarbij brandwonden op. Neem vandaag nog contact op met onze ontstoppingsdienst uit Antwerpen

Let dus altijd op met chemische middelen, ook wanneer het producten betreft die verkocht worden aan consumenten.

Vragen over onze ontstoppingsdienst? Even overleggen hoe we uw riolering kunnen herstellen?

📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE