Herstelling riolering Antwerpen

Het riool doet onzichtbaar zijn werk, je merkt pas dat er schade aan de riolering aanwezig is wanneer het eigenlijk al te laat is. De gevolgen zijn nare rioollucht en lekkage die soms zelfs tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Voor herstelling van de riolering in Antwerpen geven we op deze pagina wat meer informatie over de mogelijkheden en aanpak.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “Herstelling riool Antwerpen”?

herstellling riolering, herstellen riool, herstellen riolering Antwerpen, herstellen riool Antwerpen, herstelling riool

Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Herstelling riolering in Antwerpen

herstelling riolering Antwerpen, riool repareren

Tot aan de aansluiting op het gemeentelijk systeem ben je als eigenaar zelf verantwoordelijk voor herstelling van de riolering in Antwerpen. Bij onderhoud en renovatie van het riool houden monteurs niet altijd rekening met de leidingen achter, onder en naast de woning. Wanneer zich hier problemen voordoen, is dat niet altijd eenvoudig op te sporen en te repareren. Er zijn verschillende stappen om te doorlopen om de riolering te herstellen:

1. Wat is het probleem?

Nare luchtjes uit het riool of een blokkade in het toilet. Het zijn veel voorkomende problemen met vaak een andere oorzaak. Dat geldt ook voor een lekkage die zich openbaart door vochtige plekken op de muren. Eerst moeten we de aard van het probleem vaststellen.

2. Waar ligt de oorzaak van het probleem?

Wanneer het probleem bekend is, kunnen we de mogelijke oorzaken van de overlast bepalen. Omdat problemen met de riolering vaak onzichtbaar zijn voor het blote oog, is het van belang om de mogelijkheden te beperken alvorens aan de slag te gaan met professionele apparatuur.

3. Detectie methoden

Nu de mogelijke oorzaak bekend is, kunnen we de exacte locatie vaststellen. Hier zijn diverse methodes voor beschikbaar, van relatief eenvoudige oplossingen zoals een gekleurd gas door de leiding pompen, tot methodes met een infrarood camera. Bij herstelling van de riolering in Antwerpen is het van belang om onnodig hakken en breken te voorkomen. Daarom zijn er verschillende oplossingen ontwikkeld die de specialist als het ware door de muren laat kijken.

4. Herstelling riolering

Nu de oorzaak is gevonden, kunnen we de juiste manier van herstellen bepalen. Soms is het een optie om een deel van de leiding te repareren, maar het is ook mogelijk dat we een groot deel van de riolering moeten vervangen.

Per situatie zullen we bekeken welke oplossing het meest voordelige resultaat oplevert. Een tijdelijk lapmiddel kan goedkoper uitvallen, maar als je een jaar later weer een gat moet maken in de muur is dit niet de meest voor de hand liggende oplossing. We houden dus niet alleen rekening met een oplossing voor vandaag, maar ook voor de toekomst.

Houd ook rekening met de riolering buiten

herstellen riool, herstellen riool Antwerpen

Bij herstelling van de riolering in Antwerpen staan mensen vaak niet stil bij de riolering buiten de woning. De eigenaar van het pand is namelijk verantwoordelijk voor de leidingen tot aan de grens van het erf. Wanneer er zich naast de woning ook een tuin bevindt die bij de woning hoort, is de eigenaar ook voor dit deel van de riolering verantwoordelijk. Hoewel dit deel doorgaans beter toegankelijk is voor reparaties, constateren mensen de problemen buiten het pand vaak pas laat. Je verblijft immers meer in de woning dan in de tuin.

Door planmatig te werken kun je snel de riolering herstellen, met een minimum aan overlast en kosten.

Waar zijn jullie actief om mijn riool te herstellen? In Antwerpen en de ruime omgeving!herstelling riool

Een riolering herstellen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief in de grote regio rond en in Antwerpen:

  • Het centrum van Antwerpen en het Waasland
  • Regio Mechelen en de Kempen

Volg Rioolprobleem nu ook op Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “Herstelling riolering Antwerpen”?
Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE