Opzoek naar iemand die uw wc kan ontstoppen in Antwerpen ?

In Antwerpen, Mechelen en in de Kempen staan veel oudere woningen en historische panden. Dat is natuurlijk prachtig voor liefhebbers van cultuur en de eigenaars van die woningen. Maar oudere huizen hebben helaas ook hun zwaktes. Zo komt houtrot bij oudere huizen in Antwerpen veel voor, net als problemen met defecte sloten of lekkage van daken. Een veel voorkomende kwestie waar Antwerpenaren ook tegenaan lopen is een verstopping in het toilet. Het rioolstelsel in Antwerpen is op sommige plekken kwetsbaar, waardoor er in de stad dagelijks een ontstoppingsdienst actief is. Sterker nog: meerdere ontstoppingsdiensten, want Antwerpen is een grote stad.
Mogelijk kampt u ook met een verstopt toilet. Dat is natuurlijk erg vervelend en noopt tot het ondernemen van actie, sowieso tot het controleren van uw rioleringswerken in Antwerpen. Maar hoe raken toiletten eigenlijk verstopt? En wat kunt u doen om een verstopping van de wc te voorkomen of te verhelpen? Of is het raadzamer om een ontstoppingsdienst Antwerpen in te schakelen voor het ontstoppen van uw sanitaire gemak plek?

wc ontstoppen antwerpen, wc ontstoppen

Vragen over deze ontstoppingsdienst “wc ontstoppen”? Even overleggen hoe we uw verstopte toilet kunnen ontstoppen?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Oorzaken van een verstopt toilet

Een toilet dat niet meer doorspoelt, kan met allerlei zaken te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een defect rioleringsstelsel, slecht onderhouden rioleringswerken en het doorspoelen van verkeerde spullen. De belangrijkste veroorzakers van een toilet dat verstopt raakt zijn:

  • Een belangrijke oorzaak van de noodzaak tot wc ontstoppen in Antwerpen is het feit dat het rioleringssysteem verouderd is. Oudere rioleringsbuizen in Antwerpen zijn vaak verkeerd afgesteld of verzakt, waardoor de afvoer van viezigheid via het rioleringsstelsel vastloopt. Een ontstoppingsdienst Antwerpen is dan vaak de enige oplossing.
  • Het verouderde rioleringssysteem onder de stad Antwerpen kampt ook vaak met breuken en lekkages. U merkt dit als er rond uw huis of in de straat een smerige geur waarneembaar is en uw toilet niet meer doorspoelt. In deze gevallen is uw wc ontstoppen in Antwerpen wel echt een noodzaak!
  • Maar niet alle 'schuld' van problemen met toiletten zijn toe te schrijven aan de rioolafvoer. Zo zijn er Antwerpenaren die van alles door de wc spoelen, waardoor het toilet vast komt te zitten en we over dienen te gaan tot het ontstoppen van de wc. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan etensresten en vet.
  • Veel voorkomende veroorzakers van verstoppingen die nopen tot het contacteren van een ontstoppingsdienst Antwerpen, zijn een overmatig gebruik van toiletpapier of het spoelen van maandverband en vochtdoekjes door het toilet. Dit materiaal breekt niet goed af en leidt dan tot proppen in de afvoerbuis.
  • Ten slotte zijn spelende kinderen een probleem. Een veel voorkomende oorzaak dat u uw toilet dient te ontstoppen heeft te maken met bijvoorbeeld speelgoed dat in de wc-buis is belandt en de afvoer blokkeert. Houdt dus uw spelende kinderen goed in de gaten, want er verdwijnt meer speelgoed in het riool dan u vermoedt.

Zelf proberen om de toiletafvoer vrij te maken: enkele tips

wc ontstoppen, wc ontstoppen Antwerpen

Als uw toilet niet meer doorspoelt, zijn er in hoofdzaak twee mogelijkheden: u probeert zelf om de toiletafvoer weer vrij te maken, of u schakelt een specialist in voor uw wc ontstoppen Antwerpen. Soms kan het helpen met een paar simpele handelingen zelf het spoelsysteem van uw toilet weer opgang te krijgen. Zo kunt u met een kledinghanger vaak een heel eind komen. Haal het ijzer uit de hanger door kunststof of houten bekleding van de hanger te verwijderen. Het eind van het ijzerstuk buigt u halfrond. Probeer hierna met het ijzer in de wc-buis het stolsel te vinden en dat er met uw zelfgemaakte haak uit te trekken. Soms lukt dat!

Maar ook een traditionele ontstopper kan goed helpen. Zorg ervoor dat als je zelf de wc ontstopt met een traditionele ontstopper voor dat u luchtdicht met de ontstopper kunt werken. Past het rubber niet op de ingang van de wc-afvoer, wind dan een doek om de ontstopper heen om zo voldoende luchtdruk te kunnen creëren. Een paar keer flink hard pushen wil nog wel eens helpen om de prop uit de wc-buis te krijgen.

Ten slotte is het ook mogelijk om een chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken en in de afvoer te gooien. Even laten inwerken en vervolgens de ontstopper gebruiken kan helpen zodat u geen ontstoppingsdienst hoeft te contacteren.

Een ontstoppingsdienst in Antwerpen bellen

Het wc ontstoppen lukt particulieren en ondernemingen lang niet altijd. Als u uzelf direct en effectief van het probleem met het toilet wil verlossen, schakel dan een professionele ontstoppingsdienst in. U weet dan zeker dat de oorzaak van het probleem effectief wordt getraceerd en aangepakt. Vaak blijkt het probleem namelijk buitenshuis in het rioleringssysteem zelf te zitten. Op een plek waar u zelf dus niet bij kunt. Een ontstoppingsdienst benaderen voor uw wc te laten ontstoppen in Antwerpen is dan de enige én beste optie!

In welke regio's voeren jullie wc ontstoppingen uit? In Antwerpen en de omgeving!

Een wc ontstopping bestrijden, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ontstoppingsdienst en ruimingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum en het Waasland
  • Regio Mechelen en de Kempen

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.

Contacteer nu Rioolprobleem: dé expert voor wc ontstoppingen in Antwerpen

Zoekt u een betrouwbare, snelle en ervaren ontstoppingsdienst in Antwerpen? Neem dan nu contact op met Rioolprobleem. Tegen scherpe tarieven zorgen wij ervoor dat uw toilet weer vlekkeloos doorspoelt. Wij zijn 24/7, dus altijd bereikbaar om u uit de shit te helpen! Niet voor niets hebben wij al duizenden tevreden klanten geholpen, die graag bij ons terugkomen!

Vragen over deze ontstoppingsdienst “wc ontstoppen”? Even overleggen hoe we uw verstopte toilet kunnen ontstoppen?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE