Rioolgeur in huis? Last van vieze luchtjes? Zoek je iemand om die vervelende geurhinder in huis op te sporen? In de hedendaagse huishoudens voeren we menselijke afvalproducten gelukkig niet langer bovengronds af. Tegenwoordig maken we gebruik van systemen voor afvoer die onder de grond gelegen zijn.ontstoppingsdienst berendrecht, Ontstoppingsdienst Merksem, ontstoppingsdienst kalmthout, stankoverlast, stank in huis, rioolgeur, rioolgeur oplossen, rioolgeur Antwerpen

Hierdoor behoort een nare rioolgeur, als alles goed werkt, tot het verleden. Toch kan het onverhoopt voorkomen dat er zich een geur door het huis verspreidt, die sterk lijkt op een vieze rioolgeur. Een geurtje in huis is alles behalve aangenaam, dus dit probleem wil je het liefst zo spoedig mogelijk verhelpen. Redenen dat een dergelijke geur ontstaat, kunnen uiteenlopend zijn. Zo kan er sprake zijn een verstopping.

Vragen over deze ontstoppingsdienst of hoe we geurhinder opsporen? Even overleggen hoe we jouw rioolstank gaan opsporen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Ook kan een breuk in een leiding of een scheurtje, waardoor de rioolgeur doordringt tot in je woning, ervoor zorgen dat er een ernstige mate van rioolstank ontstaat. Het komt eveneens voor dat een wortel van een boom de leiding dermate heeft beschadigd, dat er een scheurtje is ontstaan en de penetrante geur vrijkomt. Tevens kunnen de ouderdom van een leiding of een losgeschoten verbinding de oorzaak zijn. Welke van de verschillende mogelijke oorzaken ook aan de orde zijn, er is een aantal dingen dat je kunt doen om de rioollucht in huis en de daardoor ontstane rioolstank te verhelpen.

De meest voorkomende oorzaak van rioollucht in huis

En rioolgeur in je woning duidt er doorgaans op dat er sprake is van een rioolprobleem. De oorzaak van het probleem kan zich op meerdere

rioolgeur in huis, rioolgeur, Rioolgeur in huis, mogelijke oorzaken en oplossingenplaatsen bevinden. Daardoor kan het opsporen van het probleem een extra uitdaging vormen. Je kunt zelf op onderzoek gaan door op te sporen waar de leidingen in jouw woning gelegen zijn. Is de onaangename geur op deze plaatsen sterker aanwezig?

Je kunt in dit geval nagaan of er een verstopping is. Het is vrij logisch dat een verstopt toilet een onaangename rioolgeur tot gevolg heeft. Bij een verstopt toilet kun je zelf proberen de verstopping te verhelpen om vervolgens deze ruimte meerdere uren lang te voorzien van goede ventilatie en frisse lucht, zodat de vieze rioollucht de kans krijgt om volledig te verdwijnen.

Wanneer er niet een specifieke plaats in huis is waar de rioollucht aanhoudt of sterker is dan op andere plaatsen, dan is er een reële kans dat de oorzaak van het probleem onder je woning ligt. Denk hierbij onder andere een of meerdere scheurtjes, aan haarscheurtjes in een leiding en slechte of loszittende verbindingen. In een dergelijke situatie is het raadzaam om een expert in te schakelen.

De kans dat je schade aanricht wanneer je zelf aan de slag gaat, is aanwezig. Zeker wanneer je geen ervaring hebt op het gebied van een rioleringswerken en ontstoppingswerken. Ook zijn scheurtjes of een haarscheurtje niet altijd met het blote oog waar te nemen. Daardoor schakel je best een expert met de juiste apparatuur nodig hebt om een scheurtje in je riolering te kunnen vaststellen.

Professionele hulp om geurhinder op te sporen

Als je voor het opsporen van de oorzaak van rioolstaneen professional onder de arm neemt, dan zal hij als eerst de precieze locatie van het probleem opsporen. Dit kun je doen door middel van geurdetectie via een geurdetector. We sluiten de leidingen af en vervolgens blazen we rook in de leidingen. Op de plaats waar deze niet-schadelijke rook naar buiten komt, bevindt het probleem. Via deze methode komt aan het licht waar er breuken, scheurtjes of haarscheurtjes in de leidingen of riolering zitten.

Als de locatie van het probleem met de penetrante rioollucht is vastgesteld, dan kiezen we samen voor een passende oplossing. Zo kunt u, afhankelijk van de aard van het probleem, kiezen voor rioolreiniging in combinatie met het leegzuigen van de leidingen, schoonboren, ontluchting of schoonfrezen.
Lees hier meer over onze rioleringswerken.

Ontstoppingswerken van Rioolprobleem voor hulprioolgeur, rioolgeur Antwerpen, rioolgeur oplossen, rioolprobleem

Wanneer je rioollucht in je woning hebt en je kunt zelf de oorzaak niet achterhalen, omdat er bijvoorbeeld een scheurtje in de leiding zit, dan kun je een beroep doen op Rioolprobleem. Geurhinder opsporen is voor ons een dagelijkse klus. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Ook zijn we buiten kantooruren beschikbaar voor dringende interventies, mocht de rioollucht in huis echt niet te harden zijn. Vul vrijblijvend het contactformulier in of bel ons. We zullen daarna zo spoedig mogelijk een afspraak met je maken om langs te komen. Je kunt ons ook altijd bellen als je een vraag hebt of een vrijblijvende offerte op maat wenst.

Waarom kiezen voor Rioolprobleem?

 • Ontstoppingsdienst Antwerpen: We bieden een professionele ontstoppingsdienst in Antwerpen.
 • Betaalbare oplossingen: Geniet van betaalbare oplossingen voor het verhelpen van rioolgeur zonder concessies te doen aan kwaliteit en service.
 • Grondige voorafgaande inspectie: Voorkom onnodige werkzaamheden met onze grondige voorafgaande inspectie, inclusief geurdetectie en camera-inspectie.
 • 24/7 beschikbaarheid: We zijn 24/7 beschikbaar voor dringende gevallen, dag en nacht.
 • Erkende vakmensen: Onze erkende vakmensen met jarenlange ervaring bieden effectieve oplossingen voor jouw probleem.
 • Actief in Antwerpen: We zijn actief in de hele provincie Antwerpen en omgeving.
 • Renovatie, herstelling en nieuwbouw: We verzorgen niet alleen het verhelpen van rioolgeur, maar ook renovatie, herstelling en nieuwbouw van rioleringen.
 • Gemakkelijke betaling: Betaling met Bancontact is mogelijk voor jouw gemak.
 • Klanttevredenheid: Onze tevreden klanten getuigen van onze kwaliteit.
 • Oplossingen voor binnen en buiten: We bieden oplossingen voor rioolgeurproblemen zowel binnen als buiten het huis.
 • Professionele service: We bieden professionele en snelle diensten, netjes en zonder sporen achter te laten na het werk.
 • Vrijblijvende offerte: Ontvang een vrijblijvende offerte voor het verhelpen van rioolgeur of andere rioolproblemen.
 • Uitgebreide ervaring: Met onze uitgebreide ervaring en geavanceerde opsporingstechnieken is geen enkel rioolprobleem ons vreemd.
 • Oplossingsgericht: Onze medewerkers streven allemaal naar het motto: “geen problemen, alleen maar oplossingen!”

Waar bestrijden jullie een slechte rioolgeur? In Antwerpen en de omgeving!

Een rioolgeur bestrijden of geurhinder opsporen in huis, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

 • Antwerpen-Centrum en het Waasland.
 • Regio Mechelen als ook de Kempen.

Volg Rioolprobleem nu ook op Facebook. Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging, klik dan hier. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst of hoe we geurhinder opsporen?
Even overleggen hoe we jouw vieze lucht kunnen bestrijden?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Veelgestelde vragen – rioollucht in huis

Kan ik zelf rioolgeur in huis verwijderen?

Sommige oorzaken van rioolgeur in huis kunnen door uzelf worden aangepakt, zoals het reinigen van afvoeren en het bijvullen van droge sifons. Voor complexere problemen is het echter raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in te schakelen om de oorzaak vast te stellen en te verhelpen. Bel ons of stuur ons alvast een e-mail voor een afspraak.

Kan rioolgeur in huis schadelijk zijn voor de gezondheid?

Ja, langdurige blootstelling aan rioolgeur in huis kan schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat het kan duiden op aanwezigheid van bacteriën, schimmels of andere schadelijke stoffen. Daarom is het belangrijk om rioolproblemen snel aan te pakken en te verhelpen.

Hoe kan ik voorkomen dat er rioolgeur in mijn huis komt?

Om rioolgeur in huis te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw rioolsysteem uit te voeren. Zorg ervoor dat afvoerleidingen goed worden doorgespoeld, dat sifons gevuld blijven met water om geuroverdracht te voorkomen, en dat ventilatieopeningen van het rioolsysteem niet geblokkeerd zijn.

Wat moet ik doen als ik een rioolgeur in mijn huis ruik?

Als u een rioolgeur in huis ruikt, is het belangrijk om de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen en te verhelpen. Inspecteer eerst alle afvoeren en controleer op mogelijke lekkages of verstoppingen. Als u de oorzaak niet kunt vinden, kan het raadzaam zijn om een professionele ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in te schakelen voor een grondige rioolinspectie.

Hoe kan ik de bron van de rioolgeur in mijn huis vinden?

Het lokaliseren van de bron van de rioolgeur kan soms lastig zijn. Begin met het controleren van alle afvoerputjes, gootstenen, toiletten en andere afvoeren om te zien of er sprake is van zichtbare problemen zoals lekkage of verstoppingen.

Waar komt de rioolgeur in mijn huis vandaan?

Rioolgeur in huis kan verschillende oorzaken hebben, zoals lekkende afvoerleidingen, verstopte rioolbuizen, droge sifons, gebroken rioolbuizen, of problemen met de ventilatie van het rioolsysteem.