Rioolgeur in huis, mogelijke oorzaken en oplossingen

Rioolgeur in huis? In de hedendaagse huishoudens worden menselijke afvalproducten gelukkig niet langer bovengronds afgevoerd. Tegenwoordig maken we gebruik van afvoersystemen die onder de grond gelegen zijn. Hierdoor behoort een nare rioolgeur, als alles goed werkt, tot het verleden. Toch kan het onverhoopt voorkomen dat er zich een geur door het huis verspreidt, die sterk lijkt op een vieze rioolgeur. Een rioolgeur in huis is alles behalve aangenaam, dus dit probleem wil je het liefst zo spoedig mogelijk verhelpen. Redenen dat een rioolgeur in huis ontstaat, kunnen uiteenlopend zijn. Zo kan er sprake zijn een verstopping.

Ook kan een breuk in een leiding of een scheurtje, waardoor de rioolgeur doordringt tot in je woning, ervoor zorgen dat er een ernstige mate van geurhinder ontstaat. Het komt eveneens voor dat een boomwortel de leiding dermate heeft beschadigd, dat er een scheurtje is ontstaan en de penetrante geur vrijkomt. Tevens kunnen de ouderdom van een leiding of een losgeschoten verbinding de oorzaak zijn. Welke van de verschillende mogelijke oorzaken ook aan de orde zijn, er is een aantal dingen dat je kunt doen om de rioolgeur in huis en de daardoor ontstane geurhinder te verhelpen.

rioolgeur in huis, rioolgeur, Rioolgeur in huis, mogelijke oorzaken en oplossingen

De mogelijke oorzaken van een rioolgeur in huis

En rioolgeur in je woning duidt er doorgaans op dat er sprake is van een rioolprobleem. De oorzaak van het probleem kan zich op meerdere plaatsen bevinden. Daardoor kan het opsporen van het probleem een extra uitdaging vormen. Je kunt zelf op onderzoek gaan door op te sporen waar de leidingen in jouw woning gelegen zijn. Is de onaangename rioolgeur op deze plaatsen sterker aanwezig? Je kunt in dit geval nagaan of er een verstopping is. Het is vrij logisch dat een verstopt toilet een onaangename rioolgeur tot gevolg heeft. Bij een verstopt toilet kun je zelf proberen de verstopping te verhelpen om vervolgens deze ruimte meerdere uren lang te ventileren, zodat de rioollucht de kans krijgt om te verdwijnen.

Wanneer er niet een specifieke plaats in huis is waar de rioollucht sterker is dan op andere plaatsen, dan is er een reële kans dat de oorzaak van het probleem onder je woning ligt. Denk hierbij onder andere een of meerdere scheurtjes, aan haarscheurtjes in een leiding en slechte of loszittende verbindingen. In een dergelijke situatie is het raadzaam om een expert in te schakelen. De kans dat je schade aanricht wanneer je zelf aan de slag gaat, is aanwezig. Zeker wanneer je geen ervaring hebt op het gebied van een riolering en ontstoppingswerken. Ook zijn scheurtjes of een haarscheurtje niet altijd met het blote oog waar te nemen. Daardoor schakel je best een expert met de juiste apparatuur nodig hebt om een scheurtje in je riolering te kunnen vaststellen.

Professionele hulp om geurhinder op te sporen

Als je voor het opsporen van de oorzaak van geurhinder een professional onder de arm neemt, dan zal hij als eerst de precieze locatie van het probleem opsporen. Dit kun je doen door middel van een geurdetector. We sluiten de leidingen af en vervolgens blazen we rook in de leidingen. Op de plaats waar deze niet-schadelijke rook naar buiten komt, bevindt het probleem. Via deze methode komt aan het licht waar er breuken, scheurtjes of haarscheurtjes in de leidingen zitten. Als de locatie van het probleem is vastgesteld, dan kiezen we samen voor een passende oplossing voor de rioolgeur in huis. Zo kunt u, afhankelijk van de aard van het probleem, kiezen voor het reinigen in combinatie met het leegzuigen van de leidingen, schoonboren, ontluchting of schoonfrezen.
Lees hier meer over onze rioleringswerken.

Ontstoppingswerken van Rioolprobleem voor hulp

Wanneer je een rioolgeur in je woning hebt en je kunt zelf de oorzaak niet achterhalen, omdat er bijvoorbeeld een scheurtje in de leiding zit, dan kun je een beroep doen op Rioolprobleem. Geurhinder opsporen is voor ons een routineklus. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Ook zijn we buiten kantooruren beschikbaar voor een spoedinterventie, mocht de rioolgeur echt niet te harden zijn. Vul vrijblijvend het contactformulier in of bel ons. We zullen daarna zo spoedig mogelijk een afspraak met je maken om langs te komen. Je kunt ons ook altijd bellen als je een vraag hebt of een vrijblijvende offerte op maat wenst.

Waar bestrijden jullie een slechte rioolgeur?

Een rioolgeur bestrijden, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum
  • Het Waasland
  • regio Mechelen
  • De Kempen

Volg Rioolprobleem nu ook op Facebook. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst of hoe we geurhinder opsporen? Even overleggen?
📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE