Rioolinspectie

Rioolinspectie nodig? Ondervind je problemen met je riool en heb je werkelijk geen idee wat de oorzaak hiervan is? Laat de experts van Rioolprobleem dan een kijkje nemen. Een rioolspecialist zal de oorzaak van de overlast vaststellen en zo nodig kunnen wij eveneens de nodige reparaties verzorgen.

Rioolinspectie: Het opsporen van rioolproblemen

Wanneer er bij jou het vermoeden is ontstaan dat er een probleem met je riool aan de orde is in je woning, dan bestaat de mogelijkheid dat het jou zelf niet lukt om de oorzaak te achterhalen. Denk bij rioolproblemen aan zaken als:

rioolinspectie

Welke soorten van rioolinspectie zijn er?

Als je er zelf niet uitkomt, dan kun je onze vakmensen een rioolinspectie uitvoeren om ze de oorzaak van de problemen vast te stellen. Een inspectie kunnen we op een drietal manieren uitvoeren.

Door middel van camera-inspectie

Waterdichte, geavanceerde camera’s worden bij deze optie ingezet door het deskundige personeel van Rioolprobleem. Zo kunnen er onder meer rioolcamera’s via kabels door de rioolbuizen worden geleid. Ook kunnen er robotcamera’s die kunnen rijden worden ingezet. Voor welke apparatuur wordt gekozen, hangt af van de situatie in jouw woning. De beelden van de camera zullen vervolgens worden bekeken door specialisten, die aan de hand hiervan kunnen vaststellen wat jouw rioolproblemen veroorzaakt. Een groot voordeel van deze methode is dat er niet hoeft te worden gebroken of gegraven tijdens deze onderzoeksfase van rioolinspectie. Dit is mogelijk wel nodig om het gevonden probleem te verhelpen.

Rookinspectie als probleemzoeker

Deze methode is zeer geschikt wanneer we een breuk of scheur in een leiding vermoeden. Door de leiding af te sluiten en onder hoge druk een niet-schadelijke rooksoort naar binnen te blazen, zal deze rook op de plaats van de breuk of scheur naar buiten komen. Je weet daarna dus precies waar het probleem zit.

Visuele inspectie

Een specialist in riolering zal zonder het gebruik van apparatuur zoals we hierboven hebben vermeld een kijkje nemen om het probleem vast te stellen. Bij deze manier is het soms wel nodig om te breken, zodat we het gebied met problemen kunnen bekijken. Dit is nadelig, maar gelukkig niet in alle situaties noodzakelijk.

De voordelen van een rioolinspectie

Wanneer er zich problemen voor doen in je riool, dan kan dat je woongenot of de processen in je bedrijf enorm verstoren. Aan een rioolinspectie zitten dan ook meerdere voordelen:

Wanneer je te maken hebt met bestaande problemen, waaronder breuken of scheuren, verstoppingen of lekkages, zal dit duidelijk naar voren komen. Ook problematiek als verzakkingen van grond of wortelgroei kunnen wij vaststellen.
Problemen kunnen wij voorkomen, doordat kleine afwijkingen tijdig aan het licht komen
Om de oorzaak van vele problemen te achterhalen, is het niet noodzakelijk om sloopwerk te verrichten. De riolering kunnen wij op afstand onderzoeken, zodat je hier geen hinder van ondervindt.
Je krijgt een goed beeld van de huidige staat van je riool. Wellicht is deze zo verouderd, dat het aanleggen van een nieuwe riolering de verstandigste optie is.

Waarom een rioolinspectie uitvoeren?

Een preventief onderhoud van een riool uitvoeren door middel van bijvoorbeeld camera-inspectie brengt verschillende voordelen met zich mee zoals bijvoorbeeld:

  • Als een riool een verminderde capaciteit heeft door bijvoorbeeld ingroei van wortels van bomen, dan kan het riool op termijn gaan dichtslippen. Zo zal er op termijn aanzienlijke overlast van water ontstaan met alle gevolgen van dien. Door dit met regelmaat te gaan controleren vermijd je dit probleem van overlast van water.
  • Je gaat tevens de levensduur van de riolering bevorderen als je af en toe een preventief onderhoud laat doen. Zo kan je een volledige vervanging ook vermijden.

Wat gebeurt er na de rioolinspectie?

Als we de oorzaak van het rioolprobleem in jouw woning of bedrijf vinden, dan zullen we u adviseren. Waar bij kleinere gebreken vaak direct een oplossing mogelijk is, zal er bij grotere defecten een specialist in riolering een plan opstellen. In dit plan worden zaken opgenomen, zoals welke werken er zullen moeten worden verricht om de schade te repareren, wanneer deze werken kunnen worden verricht en hoeveel de te verwachten kosten zullen bedragen. Ga je akkoord met dit plan? Dan wordt er een tweede afspraak ingepland met een van onze professionals.

Rioolinspectie? Vraag dan een professional!

Of je nu bestaande rioolproblemen wilt laten oplossen of juist wilt voorkomen dat er nieuwe problemen in je riolering ontstaan, het is verstandig je riool zo nu en dat te laten inspecteren door een professionele specialist in rioleringen of een onstoppingsdienst. De vakmannen van Rioolprobleem beschikken over de meest efficiënte materialen en de nieuwste technieken om jouw rioolproblemen op te sporen en te verhelpen. Naast inspectie van het riool kun je ons ook inschakelen voor bijvoorbeeld reparaties en vernieuwingen. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op +32 493 752 480 voor advies of het maken van een afspraak.

Waar doen jullie een rioolinspectie?

Een rioolinspectie, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum
  • Het Waasland
  • regio Mechelen
  • De Kempe

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst? Even overleggen?
📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE