Rioolinspectie

Rioolinspectie nodig? Ondervind je problemen met je riool en heb je werkelijk geen idee wat de oorzaak hiervan is? Laat de mensen van Rioolprobleem dan een kijkje nemen. Een specialist in riolering zal de oorzaak van de overlast vaststellen via een voorafgaande rioolinspectie en zo nodig kunnen wij eveneens de nodige reparaties verzorgen.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolinspectie”? Even overleggen over uw probleem met de riool?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Het opsporen van rioolproblemen via inspectie van uw riool

Wanneer er bij jou het vermoeden is ontstaan dat er een probleem met je riool aan de orde is in je woning, dan bestaat de mogelijkheid dat het jou zelf niet lukt om de oorzaak te achterhalen. Denk bij problemen met riolen aan zaken als:

rioolinspectie

Welke soorten inspecties bestaan er?

Als je er zelf niet uitkomt, dan kunnen onze mensen in het vak een rioolinspectie uitvoeren om ze de oorzaak van de problemen vast te stellen. Een rioolinspectie kunnen we op een drietal manieren uitvoeren.

Door middel van camera-inspectie

Waterdichte, geavanceerde camera’s zetten we bij deze optie in door ons deskundig personeel van Rioolprobleem. Zo kunnen we onder meer camera’s via kabels door de buizen van het riool laten leiden. Ook kunnen we camera’s inzetten die kunnen rijden. Voor welke apparatuur we kiezen, hangt af van de situatie in jouw woning.

De beelden van de camera van de rioolinspectie zullen onze specialisten vervolgens bekijken, die aan de hand hiervan kunnen vaststellen wat jouw probleem met het riool veroorzaakt. Een groot voordeel van deze methode is dat je niets hoeft op te breken of te graven tijdens deze onderzoeksfase van rioolinspectie. Dit is mogelijk wel nodig om het gevonden probleem te verhelpen.

Rookinspectie als zoeker van het probleem

Deze methode is zeer geschikt wanneer we een breuk of scheur in een leiding vermoeden. Door de leiding af te sluiten en onder hoge druk een onschadelijke soort rook naar binnen te blazen, zal deze rook op de plaats van de breuk of scheur naar buiten komen. Je weet daarna dus precies waar het probleem zit.

Visuele inspectierioolinspectie, rioolinspectie Antwerpen

Een specialist in riolering zal zonder het gebruik van apparatuur zoals we hierboven hebben vermeld een kijkje nemen om het probleem vast te stellen. Bij deze manier is het soms wel nodig om te breken, zodat we het gebied met problemen kunnen bekijken. Dit is nadelig, maar gelukkig niet in alle situaties noodzakelijk.

De voordelen van een inspectie

Wanneer er zich problemen voor doen in je riool, dan kan dat je woongenot of de processen in je bedrijf enorm verstoren. Aan een rioolinspectie zitten dan ook meerdere voordelen:

  • Wanneer je te maken hebt met bestaande problemen, waaronder breuken of scheuren, verstoppingen of lekkages, zal dit duidelijk naar voren komen. Ook problematiek als verzakkingen van grond of wortelgroei kunnen wij vaststellen.
  • Problemen kunnen wij voorkomen, doordat kleine afwijkingen tijdig aan het licht komen
  • Om de oorzaak van vele problemen te achterhalen, is het niet noodzakelijk om sloopwerk te verrichten tijdens de rioleringswerken. De riolering kunnen wij via rioolinspectie eveneens op afstand onderzoeken, zodat je hier geen hinder van ondervindt.
  • Je krijgt een goed beeld van de huidige staat van je riool. Wellicht is deze zo verouderd, dat het aanleggen van een nieuwe riolering de verstandigste optie is.

Waarom een rioolinspectie uitvoeren?

Een preventief onderhoud van een riool uitvoeren door middel van bijvoorbeeld camera-inspectie brengt verschillende voordelen met zich mee zoals bijvoorbeeld:

  • Als een riool een verminderde capaciteit heeft door bijvoorbeeld ingroei van wortels van bomen, dan kan het riool op termijn gaan dichtslippen. Zo zal er op termijn aanzienlijke overlast van water ontstaan met alle gevolgen van dien. Door dit met regelmaat te gaan controleren vermijd je dit probleem van overlast van water.
  • Je gaat tevens de levensduur van de riolering bevorderen als je af en toe een preventief onderhoud laat doen. Zo kan je een volledige vervanging ook vermijden.

Wat gebeurt er na de rioolinspectie?

Als we de oorzaak van het rioolprobleem in jouw woning of bedrijf vinden, dan zullen we u adviseren. Waar bij kleinere gebreken vaak direct een oplossing mogelijk is, zal er bij grotere defecten een specialist in riolering een plan opstellen.

In dit plan nemen we zaken op, zoals welke werken we zullen moeten verrichten om de schade te repareren, wanneer we deze werken kunnen verrichten en hoeveel de te verwachten kosten zullen bedragen. Ga je akkoord met dit plan? Dan plannen we een tweede afspraak in met een van onze professionals.

Rioolinspectie? Vraag dan een professional!

rioolinspectie, rioolinspectie Antwerpen

Of je nu een bestaand probleem met een riool wilt laten oplossen of juist wilt voorkomen dat er nieuwe problemen in je riolering ontstaan, het is verstandig je riool zo nu en dat te laten inspecteren door een professionele specialist in rioleringen of een ontstoppingsdienst.

Onze mannen in het vak van Rioolprobleem beschikken over de meest efficiënte materialen en de nieuwste technieken om jouw problemen met riolen op te sporen en te verhelpen. Naast rioolinspectie kun je ons ook inschakelen voor bijvoorbeeld reparaties en vernieuwingen. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op ☎️ 0493 752 480 voor advies of het maken van een afspraak voor een rioolinspectie.

Waar doen jullie een rioolinspectie? In Antwerpen en omgeving!

Een rioolinspectie, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum
  • Het Waasland
  • regio Mechelen
  • De Kempen

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolinspectie”? Even overleggen over uw probleem met de riool?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE