Afvoer ontstoppen

Help, de afvoer is verstopt! Wat nu?

rioolgeur in huis, afvoer ontstoppen

Afvoer ontstoppen? Een gekende situatie? Als thuis het water niet meer doorspoelt, is dat een lastig probleem. Of het nu om de wasbak, de bak van de douche, het toilet of de regenpijp gaat: in al deze gevallen ontstaat er overlast. Het water kan immers niet meer weg? Natuurlijk kunt u proberen om zelf de afvoer te ontstoppen, maar meestal is dit niet eenvoudig.

Regelmatig zit de prop namelijk wat dieper in de afvoer, kunt u er niet goed bij en is het dus lastig om deze te verwijderen. Maar als u een professionele ontstoppingsdienst inschakelt, weet u zeker dat uw afvoer weer goed wordt schoongemaakt en daarna ook weer optimaal werkt. Wacht daarom niet te lang met het contacteren van een ervaren en voordelige ontstoppingsdienst bij u in de buurt!

Vragen over deze pagina afvoer ontstoppen? Even overleggen over uw probleem met de afvoer?
📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Oorzaken van een verstopte afvoer

Maar hoe kan het dat een van uw afvoeren verstopt raakt? Wat zijn de meest voorkomende oorzaken hiervan? In hoofdzaak zijn er twee soorten verstoppingen mogelijk. De eerste is een verstopping in de hoofdleiding in uw woning of in de rioolafvoer buiten uw woning. Hierbij kunnen zelf meerdere zaken, zoals bijvoorbeeld het toilet, douche en gootsteen, verstopt raken. Ten tweede kan er ook sprake zijn van een lokale verstopping. Dit betreft dan en verstopping in de leiding van één apparaat, zoals de afvoerbuis van uw douche of bad. De belangrijkste oorzaken van verstopt geraakte leidingen zijn:

 • Het wegspoelen van vetten, verf en andere viezigheid door het toilet of via de gootsteen. Uiteindelijk kan dit tot verstoppingen in de leiding leiden.
 • Eten dat aankoekt in de riolering en tot een prop leidt.
 • Kinderen die speelgoed en voorwerpen in het toilet gooien, omdat ze denken dat het een soort bad is.
 • Wie regelmatig zakdoekjes en hygiëne materiaal voor vrouwen – zoals bijvoorbeeld tampons of maandverband – door het toilet spoelt, loopt een behoorlijk risico op het ontstaan van proppen in de afvoerleiding.
 • Resten van zeep kunnen vastkoeken aan de afvoerbuizen en op termijn een verstopping tot gevolg hebben.
 • Wanneer er ongezuiverd afvalwater uit het riool in uw rioolsysteem komt, kan dit een verstopping tot gevolg hebben. In dit geval ligt de oorzaak geheel buiten u zelf. Verder is het mogelijk dat het riool beschadigd of verzakt is, waardoor je het water in de riool niet meer goed kan laten afvoeren.

Zelf de afvoer ontstoppen: enkele tips

Uiteraard kunt u eerst proberen om het riool, als de prop in een van de afvoeren in uw eigen woning zit, zelf te verwijderen. De afvoer ontstoppen kunt u  kunt bijvoorbeeld ook proberen op volgende manieren:

 • Een ontstopper van rubber wil nog wel eens helpen bij een kleine verstopping. Als de verstopper niet goed afsluit in bij de afvoerput, windt er dan een doek omheen om voldoende grip te krijgen.
 • Gebruik een oplossing met azijn of soda en giet hier kokend water bij. Laat dit een tijdje inweken en kijk dan of de prop verdwenen is.
 • Haal het zeefje uit het afvoerputje en maak die grondig schoon, ook met en ontvettingsmiddel.
 • Maak de afvoerbuis los en verwijder de sifon. Maak deze volledig schoon en ook de leiding rond het sifon.

Mocht een van de bovenstaande tips rond zelf de afvoer ontstoppen niet helpen, schakel dan direct een ervaren ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in. Want niets is er vervelender als een toilet dat stinkt of een douche die onder water stroomt na elke douche. Neem daarom contact op met een professionele, voordelige en betrouwbare ontstoppingsdienst bij u in de regio! Met onze ervaring kunnen wij in geen tijd uw afvoer ontstoppen!

Volg rioolprobleem eveneens op sociale media voor extra tips: Facebook.

Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging? Kijk dan HIER.

Waar komen jullie de afvoer ontstoppen? In Antwerpen en de ruime omgeving!

Onze afvoer ontstoppen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief in de grote regio rond Antwerpen:

 • Antwerpen
 • Het Waasland
 • regio Mechelen
 • De Kempen

Een overzicht van alle gemeentes kunt u hier vinden. Staat u regio hier niet tussen? Geen probleem, wij kijken dan graag samen wat er haalbaar is.

Afvoer ontstoppen? Vraag meteen een scherpe en vrijblijvende offerte bij ons aan!

herstelling riool

Bij rioolprobleem kunt u terecht voor alle soorten ontstoppingen. Zowel in uw eigen systeem voor afvoer als in het riool rond uw woning. Wij detecteren de verstopping snel en zorgvuldig en lossen het probleem snel en tergen een scherpe prijs voor u op. Vraag nu bij ons een vrijblijvende offerte aan om uw afvoer te ontstoppen.

Vragen over deze pagina afvoer ontstoppen? Even overleggen over uw probleem met de afvoer?
📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE