Afvoer ontstoppen

Help, verstopte afvoer! Wat nu?

rioolgeur in huis, afvoer ontstoppen, Afvoer ontstoppen Antwerpen, wc ontstoppen

Afvoer ontstoppen? Een gekende situatie? Als thuis het water niet meer doorspoelt, is dat een lastig probleem. Of het nu om de wasbak, de bak van de douche, het toilet of de regenpijp gaat: in al deze gevallen ontstaat er overlast. Het water kan immers niet meer weg? Natuurlijk kunt u proberen om zelf de afvoer te ontstoppen, maar meestal is dit niet eenvoudig.

Regelmatig zit de prop namelijk wat dieper in de afvoer, kunt u er niet goed bij en is het dus lastig om deze te verwijderen. Maar als u een professionele ontstoppingsdienst inschakelt, weet u zeker dat uw afvoer weer goed wordt schoongemaakt en daarna ook weer optimaal werkt. Wacht daarom niet te lang met het contacteren van een ervaren en voordelige ontstoppingsdienst bij u in de buurt!

Vragen over deze pagina? Even overleggen over uw verstopte afvoerbuis?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Oorzaken van een verstopte afvoerAfvoer ontstoppen, zelf Afvoer ontstoppen, Afvoer ontstoppen Antwerpen

Maar hoe komt het eigenlijk dat een van uw afvoeren verstopt raakt? Wat zijn de voornaamste redenen hiervoor? Grofweg zijn er twee types hardnekkige verstoppingen mogelijk. Allereerst is er de kans op een obstructie in de hoofdleiding van uw woning of in de rioolafvoer buiten uw huis. Hierbij kunnen diverse elementen, zoals het toilet, de douche en de gootsteen, verstopt raken. Ten tweede kan er ook sprake zijn van een lokale blokkade, bijvoorbeeld in de leiding van een specifiek apparaat zoals de afvoerbuis van uw douche of bad.

De belangrijkste oorzaken van een verstopte afvoer of verstopte leidingen zijn:

 • Het wegspoelen van vetresten, verf en andere vuiligheid via het toilet of de gootsteen. Op den duur kan dit leiden tot een hardnekkige verstopping in de leiding of een verstopte afvoer.
 • Etensresten die aankoeken in de riolering en een prop vormen. Dit eten veroorzaakt op de duur nare geurtjes.
 • Kinderen die speelgoed en voorwerpen in het toilet gooien, met de gedachte dat het een soort bad is.
 • Regelmatig het doorspoelen van zakdoekjes en hygiënemateriaal voor vrouwen, zoals tampons of maandverband, via het toilet, vergroot aanzienlijk het risico op het ontstaan van proppen in de afvoerleiding.
 • Zeepresten kunnen zich hechten aan de afvoerbuizen en uiteindelijk leiden tot een hardnekkige verstopping.
 • Wanneer ongezuiverd afvalwater uit het riool in uw rioolsysteem terechtkomt, kan dit leiden tot een verstopping. In dit geval ligt de oorzaak volledig buiten uw invloed. Bovendien kan het riool beschadigd of verzakt zijn, waardoor het water niet meer goed kan worden afgevoerd.

Afvoer verstopt: praktische tips om je afvoer zelf te ontstoppen

Een verstopte afvoer kan voor veel overlast zorgen, maar gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je zelf kunt ondernemen om het probleem op te lossen. Hier zijn volgende tips om je afvoer vrij te maken en op die manier onnodige kosten voor professionele hulp te gaan vermijden.

1. Gebruik een ontstopperPlopper

Een klassieke ontstopper is vaak de eerste stap bij een verstopte afvoer. Plaats de rubberen zuignap over de afvoer en duw stevig omlaag, gevolgd door een krachtige opwaartse beweging. Herhaal dit proces enkele keren om de verstopping los te maken.

2. Maak een nat-droogzuiger

Een nat-droogzuiger kan effectief zijn bij het verwijderen van vastzittend vuil. Plaats de slang in de afvoer en zet de zuiger op de natte stand. Dit kan helpen bij het opzuigen van hardnekkige verstoppingen.

3. Kokend water

Giet een pot kokend water langzaam in de afvoer. Dit kokend water kan vetophoping en kleine verstoppingen wegspoelen. Doe dit regelmatig om preventief te handelen.

4. Baking soda en azijnbaking soda en azijn

Een milieuvriendelijke optie is een mengsel van baking soda en azijn. Giet een kopje baking soda gevolgd door een kopje azijn in de afvoer. Laat het bruisen en spoel na een uur weg met warm water.

5. Haak of draad

Een gebogen haak of draad kan helpen bij het verwijderen van vastzittend vuil. Buig een metalen draad in een haakvorm en manoeuvreer het voorzichtig in de afvoer om de verstopping los te maken.

6. Chemische ontstoppingsmiddelen

Vermijd een agressief chemisch ontstoppingsmiddel, maar overweeg mildere ontstoppingsmiddelen die veilig zijn voor leidingen. Lees de instructies zorgvuldig en gebruik zoals voorgeschreven.

7. Professionele hulp

Als alle doe-het-zelfpogingen falen, zoek dan professionele hulp. Rioolproblemen kunnen complex zijn en een loodgieter kan de juiste oplossing bieden.

Mocht een van de bovenstaande tips niet het gewenste resultaat geven, schakel dan direct een ervaren ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in. Want niets is er vervelender als een toilet dat stinkt of een douche die onder water stroomt na elke douche. Neem daarom contact op met een professionele, voordelige en betrouwbare ontstoppingsdienst bij u in de regio! Met onze ervaring kunnen wij in geen tijd uw probleem met de verstopte afvoer oplossen!

Volg rioolprobleem eveneens op sociale media voor extra tips: Facebook.

Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging? Kijk dan HIER.

Waar komen jullie om mijn verstopte afvoer te ontstoppen? In Antwerpen en de ruime omgeving!Afvoer ontstoppen

Een verstopte afvoer ontstoppen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief in de grote regio rond Antwerpen:

 • Antwerpen
 • Het Waasland
 • regio Mechelen
 • De Kempen

Een overzicht van alle gemeentes kunt u hier vinden. Staat u regio hier niet tussen? Geen probleem, wij kijken dan graag samen wat er haalbaar is.

Waarom kiezen voor Rioolprobleem?

 1. Voordelige ontstoppingsdienst zonder onder te doen aan kwaliteit en service.
 2. Grondige rioolinspectie, bijvoorbeeld door middel van geurdetectie of camera inspectie, alvorens meestal overbodige rioleringswerken aan te vangen.
 3. 24/7 beschikbaar voor een ontstopping, elke dag van de week.
 4. Erkende vakmensen met jarenlange ervaring.
 5. Actief in de provincie Antwerpen en aanliggende gemeentes.
 6. Betaling met Bancontact is ook mogelijk.
 7. Voor zowel particulieren als professionals.
 8. Hoog klanttevredenheidsniveau.
 9. Oplossingen voor ontstoppingen zowel binnen als buiten het huis.
 10. Professioneel en snel.
 11. Alle werken voeren we netjes uit.
 12. Jarenlange ervaring: ontstopte afvoeren kennen geen geheimen meer voor ons.
 13. Gebruik van de beste opsporingstechnieken en geschikt materiaal zoals camera- en geurdetectie.
 14. Onze mensen gaan uit van de volgende stelling: er zijn geen problemen, alleen maar oplossingen!

Vraag meteen een scherpe en vrijblijvende offerte aan!

herstelling riool

Bij rioolprobleem kunt u terecht voor alle soorten ontstoppingen. Zowel in uw eigen systeem voor afvoer als in het riool rond uw woning. Wij detecteren de verstopping snel en zorgvuldig en lossen het probleem snel en tergen een scherpe prijs voor u op. Vraag nu bij ons een vrijblijvende offerte aan om uw afvoer te ontstoppen.

Vragen over deze pagina ? Even overleggen over uw probleem met de afvoer?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

 

 

 

Veelgestelde vragen – verstopte afvoer

Wat kan ik verwachten van een professionele ontstoppingsdienst?

Een professionele ontstoppingsdienst zal uw afvoer inspecteren om de oorzaak van de verstopping te achterhalen, vervolgens gebruik maken van gespecialiseerde gereedschappen en technieken om de verstopping te verwijderen, en ten slotte advies geven over het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Neem gerust contact met ons op om uw problemen te bespreken.

Wanneer moet ik een professionele ontstoppingsdienst bellen?

Het is raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen als u te maken heeft met een hardnekkige verstopping die niet reageert op huismiddeltjes, als meerdere afvoeren tegelijkertijd verstopt zijn, of als u merkt dat er sprake is van terugkerende verstoppingen ondanks pogingen om ze te verhelpen.

Hoe voorkom ik dat mijn afvoer opnieuw verstopt raakt?

Om verstoppingen te voorkomen, kunt u regelmatig een zeefje gebruiken om haren en andere vuildeeltjes op te vangen, vermijd het wegspoelen van vaste stoffen zoals vet, olie en voedselresten, spoel regelmatig heet water door de afvoer om opgehoopt vuil te verwijderen, en gebruik periodiek een biologisch afbreekbaar ontstoppingsmiddel om ophopingen te voorkomen.

Kan ik zelf proberen mijn afvoer te ontstoppen?

Ja, voor lichte verstoppingen kunt u proberen om de afvoer zelf te ontstoppen met behulp van een ontstopper, een ontstoppingsmiddel of een zelfgemaakte ontstoppingsoplossing zoals baking soda en azijn. Voor hardnekkigere verstoppingen is het echter raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem in te schakelen. Bel ons of stuur ons een mailtje met uw probleem.

Hoe weet ik dat mijn afvoer verstopt is?

Tekenen van een verstopte afvoer zijn onder meer langzaam weglopend water in de gootsteen, borrelende geluiden uit de afvoer, slechte geuren die uit de afvoer komen, en water dat terug omhoog komt in andere afvoeren.