Septische put ledigen in Antwerpen of omgeving? Wanneer jouw woning niet met het openbare netwerk van riolen is verbonden, dan zal je waarschijnlijk gebruik maken van een septische put. In de septische put komt al je afvalwater en afval terecht die je via de leiding in je woning wegspoelt. Hoewel een septische put ook verbonden is met het netwerk van riolen om het afvalwater weg te spoelen, moet je deze toch regelmatig ledigen.

Rioolproblemen.beVragen over deze ontstoppingsdienst “septische put ledigen”? Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Wanneer de septische put laten ledigen?

beerput ledigen, septische put ledigen

Niets is vervelender dan in het huishouden dat te kampen heeft met verstoppingen. Wanneer de septische put vol raakt, neemt ook het risico op verstoppingen en overlast van stank toe. Vaak zijn dit de eerste tekenen die aangeven dat je de septische put of beerput moet ledigen.

Er is niet een standaard termijn op te geven wanneer een lediging moet plaatsvinden. Dit hangt af van de grootte van de septische put. Een kleinere septische put zal je vaker moeten ledigen dan een grote septische put. Het aantal personen in een huishouden kan ook van belang zijn. De put raakt eerder vol in een huishouden met meerdere personen dan in een huidhouden van 1 persoon.

Hoe ledig je een septische put ?

Wanneer het tijd is om de septische put te ledigen, kun je contact opnemen met een ontstoppingsdienst in Antwerpen. Zij zullen dan langskomen met een zogenaamde zuigwagen. Dit is een grote truck met een grote tank en een pomp. De pomp sluiten we aan op de septische put of beerput en zal al vervolgens het afval eruit zuigen. Het afval komt dan terecht in de zuigwagen. De pomp kan een grote hoeveelheid afval aan, dus het ledigen van een septische put hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Meestal duurt dit 15 tot 30 minuten. Als er extra werken, zoals bijvoorbeeld een verstopping behandelen, dan kan het wat langer duren. Het ledigen of leegmaken van een grote septische put duurt uiteraard ook langer dan een kleine septische put.

Nadat de ontstoppingsdienst de put geledigd heeft, moet je de put vullen met water. Hierdoor kan de septische put weer goed werken en het voorkomt overlast van stank. Indien je dat wil, kun je extra bacteriemiddel toevoegen zodat de septische put weer optimaal het afval kan verteren. De ontstoppingsdienst zal met de zuigwagen naar een installatie voor rioolzuivering rijden om het afval te lozen. Daar zullen ze het afval op een ecologisch verantwoorde wijze verwerken.

Een ruimingsattest aanvragen om uw septische put te ledigen

Soms moet je er om vragen, maar na het ledigen van je septische put ontvang je van de ontstoppingsdienst een ruimingsattest. Hiermee kun je bij vragen een bewijs leveren dat de ontstoppingsdienst het afval uit de put bij een installatie voor rioolzuivering heeft afgeleverd en niet op plekken heeft gedumpt waar het het milieu kan schaden. Tevens geeft een ruimingsattest aan dat er enkel huishoudelijk afvalwater en sanitair afval is afgevoerd en dat er geen andere materialen, zoals zand of slib uit de septische put is gekomen en gestort.

Extra kosten voor meerwerk

Uiteraard betaal je bij de ontstoppingsdienst een bepaald tarief voor het ledigen van je septische put. In de regel zijn dit vaste tarieven. Maar er kunnen situaties voorkomen dat we meerwerk moeten gaan doen en waarbij je extra kosten voor de kiezen krijgt.

Dit is bijvoorbeeld als er een ontstopping moet plaats vinden, de septische put op een moeilijk te bereiken plek zit of te ver van de weg af of als er een dringende interventie moet plaatsvinden. Zit er vervuilde grond in de septische put, dan zal je die ook moeten verwijderen en dit zal extra kosten met zich meebrengen. In sommige gevallen is er sprake van sterk kleverig afval. De ontstoppingsdienst zal dit vuil onder hoge druk moeten verwijderen.

Tips om het aantal ledigingen te beperken

  • Het klinkt logisch maar veel huishoudens houden zich er niet aan: gebruik licht toiletpapier. Het gebruik van zwaar toiletpapier verhoogd de kans op verstoppingen.
  • Gebruik geen chemische middelen om schoon te maken. Zij tasten ook de bacteriën in de septische tank aan die er juist voor zorgen dat afval wordt afgebroken.
  • Zorg dat bepaald soort afval niet door de afvoer gaat zoals vet, azijn, te dik wc-papier en eten. Dit zijn moeilijk afbreekbare producten. Anders krijg je al snel een verstopte afvoer.
  • Gooi geen afval wat eigenlijk in de vuilbak hoort in het toilet. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vochtige doekjes, tampons, maandverband en condooms.

Waar ledigen jullie een septische put? In Antwerpen en de omgeving!

Een septische put ruimen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Het centrum van Antwerpen en het Waasland.
  • Regio Mechelen en de Kempen.

Volg Rioolprobleem nu ook FacebookBenieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging, klik dan hier. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst ‘? Even overleggen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

 

 

 

Veelgestelde vragen – septische put ledigen

Hoeveel kost het legen van een septische put?

De kosten voor het legen van een septische put kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de put, de locatie, en de bereikbaarheid. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte op om uw septische put te komen ledigen. Zo heeft u een idee van de kosten.

Wat gebeurt er als mijn septische put niet op tijd wordt geleegd?

Als een septische put niet op tijd wordt geleegd, kan deze overvol raken, wat kan leiden tot verstoppingen, overstromingen en schade aan het rioleringssysteem. Het kan ook leiden tot milieuverontreiniging en gezondheidsrisico’s veroorzaken. Wacht dus niet te lang en contacteer tijdig een ontstoppingsdienst zoals Rioolprobleem.

Hoe wordt een septische put geleegd?

Een septische put wordt geleegd door een gespecialiseerd vacuümvrachtwagen die de inhoud van de put opzuigt en afvoert naar een erkend verwerkingsstation. De put wordt eerst leeggezogen en daarna gereinigd om eventuele resten te verwijderen.

Wat zijn tekenen dat mijn septische put moet worden geleegd?

Tekenen dat uw septische put mogelijk moet worden geleegd zijn onder meer: langzame afvoer van water, borrelende geluiden uit de afvoer, stankoverlast in de buurt van de put, en terugkerende verstoppingen in het sanitair.

Hoe vaak moet mijn septische put worden geleegd?

De frequentie van het ledigen van een septische put hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal mensen in het huishouden, het gebruik van water, en de grootte van de septische put. Over het algemeen wordt aanbevolen om de put eens in de 1 tot 3 jaar te laten legen.