doucheputje ontstoppen

Het doucheputje ontstoppen: één van die vervelende klusjes in het huishouden. In het ene huishouden komt het niet vaak voor en in het andere

huishouden is het om de haverklap raak. Er zijn een paar boosdoeners die ervoor zorgen dat het doucheputje verstopt geraakt. Natuurlijk zorgt een groter huishouden voor meer ophoping van vuil.

Wat de oorzaak ook is, vroegtijdig erbij zijn is erg belangrijk. Om niet alleen de overlast te beperken maar ook om schade aan de riolering zelf te voorkomen. Met actie bedoelen we een eigen missie maar ook de inschakeling van professionele hulp is een optie.

Hoe verstopt het putje van de douche?

Het meest simpele antwoord op de vraag hoe het doucheputje verstopt raakt is: door gebruik. Doordat tijdens het douchen vuil, haren en verzorgingsproducten met het water het afvoerputje in spoelen, hopen deze resten zich op in het putje en het stuk riool daarna. Op een rijtje zijn dit de veroorzakers:zeepresten

 • Haren, vaak is dit de ergste boosdoener als we een doucheputje dienen te ontstoppen.
 • Vette shampoo en resten van zeep die het doucheputje verstoppen.
 • Vuil en stof in het doucheputje.
 • Scheerschuim of andere resten na het scheren.
 • Schoonmaakmiddelen.

De resten verharden en stapelen zich op. De eerste tekenen hiervan zijn:

 • onfrisse vieze geur & nare luchtjes.
 • water dat niet goed meer doorloopt door een verstopt doucheputje.

Vragen over deze ontstoppingsdienst?

Even overleggen hoe we jouw doucheputje het best kunnen ontstoppen?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Verstopt doucheputje? Onderneem vroegtijdig actie!

Er zijn een aantal tips om zelf te proberen het afvoerputje te ontstoppen. Het is aan te raden om dit eerst zelf te proberen alvorens een vakman in te schakelen. Dit scheelt simpelweg tijd en geld.

De ontstopper gebruik voor je verstopt doucheputjezelf afvoer ontstoppen, zelf afvoer ontstoppen Antwerpen

De oorzaak zijn hardnekkige resten vuil en proppen. Door de klassieke ontstopper zoals de stok en de zuignap te gebruiken trek je de afvoer vacuüm zodat de resten loskomen. Deze kun je vervolgens doorspoelen.

Maak de sifon schoon

Haal de sifon los en reinig deze. Schroef deze er vervolgens weer op en controleer of deze goed vast zit. Deze tip werkt ook preventief. Door de sifon regelmatig schoon te maken kun je namelijk hardnekkige verstoppingen voorkomen.

De ontstoppingsveer om het putje te ontstoppen

Koppel de sifon los en schuif de veer de douche afvoer in. Het is handig om op plekken te komen waar je normaal niet bij kunt.

Gebruik het afvoerzeefje

Deze tip is vooral preventief. Je hebt allerlei zeefjes op de markt die voor je afvoerputje zijn bedoeld. Dit zeefje vangt heel wat vuil op zodat de verstopping minder snel zal plaatsvinden.

Verwijder vuil & haar uit het putje

Begin met het verwijderen van zichtbaar vuil en haar uit het putje. Gebruik een tang of haak om de ophoping voorzichtig te verwijderen.

Baking soda en azijn

Een natuurlijke ontstoppingsmethode is een mengsel van baking soda en azijn. Giet een kopje baking soda gevolgd door een kopje azijn in het putje. Laat het bruisen en spoel na een uur weg met kokend water. Een beetje soda en azijn kunnen een deel van het probleem letterlijk oplossen! En dat zonder chemische middelen. Je kunt deze methode een paar keer herhalen indien nodig.

Giet kokend water

Giet langzaam een pot kokend water in het doucheputje. Dit kan vetophoping en andere kleine verstoppingen helpen wegspoelen.

Draad of haak

Gebruik een gebogen draad of haak om dieper gelegen verstoppingen te verwijderen. Beweeg voorzichtig om de leidingen van de douche afvoer niet te beschadigen.

Verstopte afvoer? Hulp inschakelen van Rioolprobleem!

Mochten bovenstaande tips geen uitkomst bieden dan zult u hulp moeten inschakelen. Misschien vind u het zelfs al een vieze klus in de eerste plaats en geeft u er de voorkeur aan om direct een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen. Er zijn verschillende rioolservice bedrijven die u kunt contacteren.

U doet er goed aan om de dichtste te bellen en uw situatie uit te leggen. Hiermee kan het ontstoppingsbedrijf rioolprobleem dan direct een inschatting maken van de kosten. Zo komt u vervolgens niet voor verrassingen te staan. Overigens kunt u hier ook met andere vragen terecht. Zo is het bedrijf ook gespecialiseerd in bijvoorbeeld verstopping van het toilet, reparatie van het riool, rioolvliegjes plaag, andere problemen met het riool, aanleg van riolering, uitbreiding of een inspectie.

Waarom Rioolprobleem kiezen voor je verstopt doucheputje?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen

 1. Voordelige ontstoppingsdienst zonder in te boeten aan kwaliteit en service.
 2. Grondige voorafgaandelijke rioolinspectie, bijvoorbeeld door geurdetectie of camera-inspectie, alvorens te grote rioleringswerken aan te vangen die meestal overbodig zijn..
 3. 24/7 beschikbaar, elke dag van de week.
 4. Erkende vakmensen in het veld met jarenlange ervaring die een effectieve oplossing voor uw probleem voorzien.
 5. Actief in de ganse provincie Antwerpen en omstreken.
 6. Betaling met Bancontact is ook mogelijk.
 7. Doucheputjes ontstoppen voor zowel particulieren als professionals.
 8. Hoog klanttevredenheidsniveau.
 9. Oplossingen voor ontstoppingen zowel binnen als buiten het huis.
 10. Professionele en snelle ontstoppings- en ruimingsdienst.
 11. Wij voeren keurig ons werk uit en laten ook geen onnodige sporen na.
 12. Jarenlange ervaring: ontstoppingen kennen voor ons bijgevolg geen geheimen meer.
 13. Gebruik van de beste opsporingstechnieken en geschikt materiaal zoals camera- en geurdetectie.
 14. Onze medewerkers gaan allen voor de volgende uitspraak: er zijn geen problemen, alleen maar oplossingen!

Een verstopt doucheputje voorkomen is beter dan genezen

Zodra u bewust bent van de oorzaak van het probleem is het zaak om vanaf dan bewust te werk te gaan. Zo hoeft u niet steeds het vieze werk te doen of een ontstoppingsdienst in te schakelen. Zoals u wellicht weet is de combinatie haren en resten zeep de grootste boosdoener.

Door regelmatig even het doucheputje te reinigen voorkomt u erger. Het reinigen kunt u doen met de soda en azijn oplossing zoals bij de tips hierboven is beschreven. Het zou nog steeds kunnen gebeuren dat het vuil te hardnekkig is en ophoopt en er een ontstopping plaatsvindt. Ga niet zomaar aan de slag met chemische middelen om te ontstoppen. Zeker niet met een mix daarvan, dit kan gevaar voor explosie betekenen.

Maar ook kunnen chemische middelen schade toebrengen aan de riolering. Het verstandigste is om een expert in riolering in te schakelen. Dan geeft u het uit handen en hoeft u zich verder geen zorgen meer te maken of storen aan het water dat maar niet uit de bak van de douche wegloopt.

Mijn doucheputje ontstoppen, in welke regio doen jullie dat? In Antwerpen en omgeving!

Ons verstopt doucheputje herstellen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief in de grote regio rond Antwerpen:

 • Het centrum van Antwerpen en het Waasland.
 • Regio Mechelen en de Kempen.

herstelling riool

Volg Rioolprobleem nu ook op sociale media voor extra info rond het ontstoppen van je doucheputje: Facebook. Benieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging? Kijk dan HIER.

Vragen over jouw verstopt doucheputje of een verstopte afvoer?

Even overleggen hoe we jouw doucheputje het best kunnen ontstoppen?

📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

 

 

 

Veelgestelde vragen

Is het veilig om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken voor mijn doucheputje?

Hoewel chemische ontstoppingsmiddelen effectief kunnen zijn, kunnen ze agressief zijn en schade aan uw leidingen veroorzaken. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen om uzelf te beschermen. Als alternatief kunt u kiezen voor meer milieuvriendelijke ontstoppingsmethoden.

Wanneer dien ik een professional in te schakelen voor het ontstoppen van mijn doucheputje?

Als u na verschillende pogingen nog steeds niet in staat bent om de verstopping te verwijderen, of als de verstopping zich diep in de leiding bevindt, is het raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn doucheputje verstopt raakt?

Om verstoppingen te voorkomen, kunt u regelmatig het doucheputje schoonmaken en een haarvanger gebruiken om te voorkomen dat haar en andere vuildeeltjes in het putje terechtkomen.

Wat moet ik doen als het water niet wegloopt uit mijn doucheputje?

Als het water niet goed wegloopt, duidt dit meestal op een verstopping. Probeer eerst een ontstoppingsmiddel of een ontstoppingsveer. Als dit niet werkt, is het raadzaam om een ontstoppingsdienst te bellen.

Hoe kan ik een verstopt doucheputje ontstoppen?

Een veelvoorkomende methode is het gebruik van een ontstoppingsmiddel speciaal voor doucheputjes. Daarnaast kunt u een ontstoppingsveer gebruiken om verstoppingen te verwijderen. Als de verstopping ernstig is, is het toch wel raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen.

Waarom raakt mijn doucheputje verstopt?

Doucheputjes raken vaak verstopt door een ophoping van haar, zeepresten, huidvet en andere vuildeeltjes die tijdens het douchen wegspoelen.