riool inspectie met cameraRioolreiniging? Wat is dat nu ook al weer! Even een woordje uitleg… Elke woning is tegenwoordig voorzien van leidingen voor een goede afvoer als ook aangesloten op een riolering. Afvoerleidingen komen voor in de keuken in douche, bad of in de wasbak. Veel mensen denken er nooit aan, maar ook uw leidingen moet u onderhouden. Met goed onderhoud of een voorafgaande rioolinspectie kunt u voorkomen dat er problemen zoals verstoppingen ontstaan.

U kunt zelf proberen om onderhoud aan uw afvoerleidingen te plegen, maar dan bent u toch vaak aangewezen op schadelijk chemische middelen die bij verkeerd gebruik ook nog eens gevaarlijk zijn. Veel beter en ook veiliger is het als u een expert laat langskomen die een dergelijk onderhoud kan uitvoeren. Als u jaarlijks een schoonmaak laat uitvoeren kunt u veel problemen in de toekomst voorkomen.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolreiniging”? Afspraak maken?
Even overleggen over uw probleem met het riool?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Wanneer is rioolreiniging nodig?

rioolreiniging

Heeft u reeds last van verstoppingen, dan is reinigen van de rioleringen alleen niet meer voldoende. U zult een ontstoppingsdienst langs moeten laten komen die uw verstopping kan oplossen. Uiteraard kunnen zij nadien uw rioolstelsel ook nog reinigen. Heeft u ook regelmatig of voortdurend last van een stankoverlast in uw huis? Dit is de een teken dat er toch iets mis is met uw leidingen of uw riool. Een rioollucht is een oorzaak, maar wel een gevolg van een rioolprobleem. Laat in dit geval dan zo snel uw riool nakijken en kunt u ernstige klachten voor zijn. Maar niet alleen bij problemen is het noodzakelijk om uw riool te laten reinigen.

U kunt ook uw riolering en leidingen preventief laten reinigen. U kunt daarmee voorkomen dat vuil gaat ophopen en een verstopping gaat veroorzaken. Het preventief schoonmaken van het rioolstelsel is onderdeel van het algehele onderhoud van uw leidingen en riolering en u bent dan verzekerd dat er nagenoeg geen kans is op problemen met riolen. Uiteraard kunnen externe oorzaken, zoals verzakkingen of wortels van bomen nog voor problemen met rioleringen zorgen, maar de oorzaak hiervan ligt niet aan een nalatig onderhoud.

Riool reinigen: effectief en preventief

rioolreiniging

Afhankelijk van het de soort leidingen en riolering zal een expert een plan opstellen voor het effectief reinigen van uw rioolstelsel. Eventuele resten vuil kunnen we tijdens de reiniging uit uw leidingen verwijderen en kunnen zo geen problemen meer veroorzaken. Dit is een veilige en preventieve manier om problemen met rioleringen in de toekomst te voorkomen.

Het voorkomt ook een nare rioollucht in huis en eventuele rioolvliegjes die zich in het slip van uw riolering nestelen. Een preventieve reiniging bespaart u ook veel geld. Als u pas een expert gaat inschakelen bij riool- of leiding problemen, dan zullen de kosten veel hoger zijn. Een preventieve schoonmaak voorkomt immers dat er problemen met rioleringen ontstaan en u daarvoor de expert moet inschakelen.

Rioolreiniging na camera-inspectie

Heeft u toch reeds problemen met riolen of met slecht werkende leidingen, dan kan een camera-inspectie of rioolinspectie door een expert het begin zijn van de oplossing. Vooral als de oorzaak of de locatie van uw probleem met uw riolering niet zo gemakkelijk te vinden is. De expert zal een camera in uw leidingen doen afdalen en kan zo de exacte locatie vinden waar de verstopping of een lekkage zit. Dan kun je veel gerichter actie ondernemen. Als de expert het probleem heeft opgelost kunt u alsnog een rioolreiniging laten uitvoeren en bent u verzekerd van een goed werkende riolen. Neem vandaag nog contact op met de ontstoppingsdienst Rioolprobleem uit Antwerpen.

Waarom kiezen voor Rioolprobleem als ontstoppingsdienst?

 1. Voordelige rioleringswerken zonder concessies te doen aan kwaliteit en service.
 2. Grondige rioolinspectie, bijvoorbeeld door geurdetectie of camera inspectie, alvorens kostbare rioleringswerken aan te vangen. We hebben ons eigen manier van werken, maar deze werpt de nodige vruchten af.

 3. Ontstoppingsdienst 24/7 beschikbaar, elke dag van de week. Dag en nacht.
 4. Erkende vakmensen in het veld met jarenlange ervaring in rioleringswerken.
 5. Actief in heel Antwerpen en omstreken voor ontstoppingen en rioleringswerken.
 6. Betaling met Bancontact is ook mogelijk.
 7. Reinigen van rioleringen voor zowel particulieren als professionals.
 8. Hoog klanttevredenheidsniveau met onze dienst rioolreiniging.
 9. Altijd de ideale oplossing voor ontstoppingen zowel binnen als buiten het huis.
 10. Professionele en snelle ontstoppings- en ruimingsdienst.
 11. Een goed onderhouden rioolstelsel vraagt netjes uitgevoerd werk.
 12. Jarenlange ervaring: ontstoppingen en rioleringen kennen geen geheimen meer voor ons.
 13. Gebruik van de beste opsporingstechnieken en geschikt materiaal zoals camera- en geurdetectie.
 14. Onze ruimingsdienst hanteert het uitgangspunt: er zijn geen problemen, alleen maar oplossingen!

Waar reinigen wij uw riool? In Antwerpen en omgeving!

Reiniging van rioleringen, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

 • Antwerpen-Centrum en Het Waasland
 • Regio Mechelen en De Kempen

Staat jullie regio er niet tussen? Bel ons gerust en we bespreken graag wat er mogelijk is.
Volg Rioolprobleem nu ook op
FacebookBenieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging, klik dan hier. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolreiniging”? Even overleggen over uw probleem met het riool?

📱 +32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

 

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost rioolreiniging?

De kosten van rioolreiniging kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van het rioleringssysteem, de mate van vervuiling, en de gekozen reinigingsmethode. Wij maken graag eerst een afspraak bij u thuis en nadien maken we graag een vrijblijvende offerte voor u op. Stuur ons een mailtje of bel ons voor meer informatie. Zo krijgt u een idee van de kosten die dit met zich meebrengt.

Is rioolreiniging schadelijk voor het milieu?

Rioolreiniging kan potentieel schadelijke chemicaliën bevatten, maar veel rioolreinigingsbedrijven waaronder Rioolprobleem gebruiken milieuvriendelijke methoden en producten om de impact op het milieu te verminderen. Het is raadzaam om een bedrijf te kiezen dat duurzame praktijken hanteert.

Hoe wordt rioolreiniging uitgevoerd?

Rioolreiniging kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende methoden, waaronder hogedrukreiniging, mechanische reiniging met behulp van een veer of een roterende borstel, chemische reiniging met behulp van speciale reinigingsmiddelen, en door het gebruik van rioolcamera-inspectie om verstoppingen te identificeren.

Wat zijn tekenen dat mijn riool moet worden gereinigd?

Tekenen dat uw riool mogelijk moet worden gereinigd zijn onder meer langzame afvoer, terugkerende verstoppingen, borrelende geluiden uit de afvoer, onaangename geuren uit de afvoer, en vochtige plekken in de tuin of op de vloer.

Hoe vaak moet ik mijn riool laten reinigen?

De frequentie van rioolreiniging hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van het rioleringssysteem, de mate van gebruik, en eventuele eerdere problemen. Over het algemeen wordt aanbevolen om een rioolinspectie uit te voeren en op basis daarvan te bepalen hoe vaak reiniging nodig is.

Waarom is rioolreiniging nodig?

Rioolreiniging is nodig om verstoppingen, ophopingen van afvalstoffen, en andere problemen in het rioleringssysteem te voorkomen. Het helpt ook om de doorstroming van water te verbeteren en om geurhinder te verminderen.