Rioolreiniging

riool inspectie met cameraRioolreiniging? Wat is dat nu ook al weer! Even een woordje uitleg… Elke woning is tegenwoordig voorzien van leidingen voor een goede afvoer als ook aangesloten op een riool. Afvoerleidingen komen voor in de keuken in douche, bad of in de wasbak. Veel mensen denken er nooit aan, maar ook uw leidingen moet u onderhouden. Met goed onderhoud kunt u voorkomen dat er problemen zoals verstoppingen ontstaan.

U kunt zelf proberen om onderhoud aan uw afvoerleidingen te plegen, maar dan bent u toch vaak aangewezen op schadelijk chemische middelen die bij verkeerd gebruik ook nog eens gevaarlijk zijn. Veel beter en ook veiliger is het als u een expert laat langskomen die een dergelijke reiniging kan uitvoeren. Als u jaarlijks een reiniging laat uitvoeren kunt u veel problemen in de toekomst voorkomen.

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolreiniging”? Even overleggen over uw probleem met het riool?
📱 0493 75 24 80
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Wanneer is rioolreiniging nodig?

rioolreiniging

Heeft u reeds last van verstoppingen, dan is rioolreiniging alleen niet meer voldoende. U zult een ontstoppingsdienst langs moeten laten komen die uw verstopping kan oplossen. Uiteraard kunnen zij nadien uw riool ook nog reinigen. Heeft u ook regelmatig of voortdurend last van een stankoverlast in uw huis? Dit is de een teken dat er toch iets mis is met uw leidingen of uw riool. Een rioollucht is een oorzaak, maar wel een gevolg van een probleem met uw riool. Laat in dit geval dan zo snel uw riool reinigen en kunt u ernstige klachten voor zijn. Maar niet alleen bij problemen is het noodzakelijk om uw riool te laten reinigen.

U kunt ook uw riool en leidingen preventief laten reinigen. U kunt daarmee voorkomen dat vuil gaat ophopen en een verstopping gaat veroorzaken. Een preventieve reiniging van het riool is onderdeel van het algehele onderhoud van uw leidingen en riool en u bent dan verzekerd dat er nagenoeg geen kans is op problemen met riolen. Uiteraard kunnen externe oorzaken, zoals verzakkingen of wortels van bomen nog voor problemen met riolen zorgen, maar de oorzaak hiervan ligt niet aan een nalatig onderhoud.

Riool reinigen: effectief en preventief

rioolreiniging

Afhankelijk van het de soort leidingen en riool zal een expert een plan opstellen voor het effectief reinigen van uw riool. Eventuele resten vuil kunnen we tijdens de reiniging uit uw leidingen verwijderen en kunnen zo geen problemen meer veroorzaken. Dit is een veilige en preventieve manier om problemen met riolen in de toekomst te voorkomen.

Het voorkomt ook een nare rioollucht in huis en eventuele rioolvliegjes die zich in het slip van uw riool nestelen. Een preventieve reiniging bespaard u ook veel geld. Als u pas een expert gaat inschakelen bij riool- of leiding problemen, dan zullen de kosten veel hoger zijn. Een preventieve reiniging voorkomt immers dat er problemen met riolen ontstaan en u daarvoor de expert moet inschakelen.

Rioolreiniging na camera-inspectie

Heeft u toch reeds problemen met riolen of met slecht werkende leidingen, dan kan een camera of rioolinspectie door een expert het begin zijn van de oplossing. Vooral als de oorzaak of de locatie van uw probleem met uw riool niet zo gemakkelijk te vinden is. De expert zal een camera in uw leidingen doen afdalen en kan zo de exacte locatie vinden waar de verstopping of een lekkage zit. Dan kun je veel gerichter actie ondernemen. Als de expert het probleem heeft opgelost kunt u alsnog een rioolreiniging laten uitvoeren en bent u verzekerd van een goed werkend riool. Neem vandaag nog contact op met de ontstoppingsdienst Rioolprobleem uit Antwerpen.

Waar reinigen wij uw riool? In Antwerpen en de omgeving!

Een rioolreiniging, waar doen jullie dat? Wel, Rioolprobleem is actief als ruimingsdienst en ontstoppingsdienst in de grote regio rond Antwerpen:

  • Antwerpen-Centrum en Het Waasland
  • Regio Mechelen en De Kempen

Volg Rioolprobleem nu ook op FacebookBenieuwd naar wat klanten vinden van onze ontstoppingsdienst, rioleringswerken en rioolreiniging, klik dan hier. 

Vragen over deze ontstoppingsdienst “rioolreiniging”? Even overleggen over uw probleem met het riool?
📱 0493 75 24 80
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE