Mijn telefoon ligt in het toilet… Wat nu?

Je hebt je telefoon in het toilet laten vallen, dat is schrikken! Hopelijk vóór een grote boodschap, in ieder geval niet doortrekken! Helaas heb jij nog een model dat niet waterdicht is, en sta je nu met een druipend natte telefoon in je handen en de moed diep in je schoenen. Wat moet je nu doen? Begin met deze tips om een telefoon uit de WC weer droog te maken.

Tip 1: zet je telefoon uit

Wanneer je die telefoon hebt gered van een reisje door het riool is je eerste instinct waarschijnlijk alle functies testen. Niet doen! Zet de telefoon direct uit, verwijder alles wat niet vast zit en droog alles voorzichtig af met een sterk absorberende doek. Hoe meer je de telefoon beweegt hoe verder het water zich kan verspreiden in het toestel.

Tip 2: bak met rijst

Rijst absorbeert enorm goed water, neem dus een bak met (ongekookte) rijstkorrels en begraaf de telefoon daar in voor minimaal 24 uur en het liefst nog langer. Laat de accu en SIM liever op de doek drogen.

Nog een tip: de vochtverwijderaar

Er zijn ook speciale korrels op de markt (je kent ze van die kleine pakjes silica gel bij producten in de doos). Deze korrels werken beter dan rijst, maar daar heb je niet altijd een voorraadje van in huis.

Tip 3: stofzuiger

Heb je de föhn al tevoorschijn gehaald? Leg die maar direct terug, die lucht is veel te warm én je blaast er het water alleen maar verder mee in het toestel. Pak liever een stofzuiger en zuig het water uit de telefoon. Voorkom direct contact om statische elektriciteit te vermijden.

Tip 4: geduld

Leg de telefoon zo lang mogelijk op een droge en warme (niet hete) plek en probeer het toestel na 1 of 2 dagen in te schakelen, direct van de lader zonder accu als dat mogelijk is. Nog geen resultaat? Laat er dan een specialist naar kijken.

Gelukkig zijn steeds meer telefoons waterdicht, waarom zijn ze daar niet veel eerder mee begonnen?
Lees in dit artikel meer over de verschillende ontstoppingsmiddelen.

Vragen over onze ontstoppingsdienst? Even overleggen hoe we uw wc kunnen ontstoppen?

📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE