Werkt de WC ontstoppen met cola?

Heb je te maken met een verstopping of verstoppingen in het toilet? Dan kun je proberen om het verstopt toilet te ontstoppen met cola. Naast ontstoppen middels cola zijn er diverse andere manieren om je verstopt toilet te ontstoppen, waaronder keukenmiddeltjes tegen een toilet dat verstopt is. Je kunt bijvoorbeeld je verstopt toilet proberen te verhelpen met soda, zuiveringszout of azijn. Eén van de meest genoemde manieren om je verstopt toilet te ontstoppen is echter ontstoppen met cola. Hoe dit ontstoppen met cola precies werkt en of het werkelijk een verstopt toilet helpt ontstoppen, dat leggen we je in dit artikel graag uit.
toilet ontstoppen met cola

WC verstopt? Je kunt hem ontstoppen met cola!

De drank cola bevat onder andere fosforzuur en koolzuur en gebruiken mensen daarom veel als schoonmaakmiddel. Beide zuren worden in het productieproces aan de drank toegevoegd, om ervoor te zorgen dat de cola gaat bruisen.

Daarnaast zorgen fosforzuur en koolzuur in cola er ook voor dat verschillende soorten vuil oplossen en zo kunnen ze dan ook een verstopt toilet helpen ontstoppen. Je kunt je wc ontstoppen met cola als ontstoppingsmiddel, maar ook kun je een andere koolzuurhoudende drank of soda inzetten. Lukt dit allemaal niet en is je toilet nog steeds verstopt? Dan staat onze ontstoppingsdienst natuurlijk altijd voor je klaar!

Op welke wijze kun je een verstopt toilet met cola ontstoppen?

Als je wc verstopt is, is cola een uitgelezen drank om hem mee te ontstoppen. Giet hiervoor ongeveer 0,5 liter cola in het toilet en laat het ontstoppingsmiddel minimaal een uur in het toilet zetten. Hoe langer je de cola laat zitten, hoe beter het mengsel met zijn fosforzuur en koolzuur zijn werk kan doen. Na dit uur kun je je toilet dat verstopt was doorspoelen, om te zien of de verstopping verholpen is. Als het gaat om een oppervlakkige verstopping, dan helpt de cola doorgaans wel.

Zit de verstopping echter dieper in het toilet, dan is het tijd voor onze ontstoppingsdienst. Het toevoegen van cola aan het toilet is echter nooit nutteloos. Het helpt namelijk om resten vuil en kalksteen uit het toilet te verwijderen.

Welke andere methoden zijn er voor een verstopt toilet ontstoppen?

Naast ontstoppen met cola kun je een verstopt toilet ook met soda of azijn ontstoppen. Een mengsel van beide middelen werkt vaak nog beter. Maak hiervoor een mengsel van 1 deel soda en 3 delen azijn. Giet dit mengsel vervolgens in het verstopt toilet en laat ook dit een uur in het toilet zitten.

U kunt ook gelijk het ontstoppingsmiddel door het verstopt toilet schrobben met een toiletborstel, om zo vuil en kalk los te weken. Spoel een verstopt wc door om te zien of de verstopping verholpen is. Is hij toch nog verstopt? De ontstoppingsdienst weet raad met elke verstopping!
Lees in dit artikel meer over het ontstoppen van een toilet

Is het toilet nog steeds verstopt?

Heb je geprobeerd om je verstopping te verhelpen met een mengsel van soda en azijn of wilde je de verstopping verhelpen door de verstopt wc ontstoppen met cola? Wellicht heb je geluk en kon je direct de wc ontstoppen. Zo niet, dan kun je ook een chemisch ontstoppingsmiddel bij je verstopt sanitair inzetten. Het is belangrijk om in dit geval de gebruiksinstructies nauwkeurig te lezen en op te volgen.

Een expert inschakelen bij aanhoudende verstoppingen

Als een verstopt toilet ontstoppen met cola of keukenmiddeltjes niet werkt, is het tijd om de Ontstoppingsdienst Antwerpen in te schakelen om van je verstopping af te komen.

Vragen over onze ontstoppingsdienst? Even overleggen hoe we uw toilet kunnen ontstoppen?

📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE