Wat zijn de tekenen van een riool verstopping?

Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat je met een riool verstopping zit. Als je een of meer van de volgende symptomen opmerkt, is de kans groot dat er een verstopping in je rioolsysteem aanwezig is:

Langzame afvoer

Als water in je gootsteen, badkuip, douche of toilet langzaam wegstroomt in plaats van normaal af te vloeien, kan dit wijzen op een verstopping.

Gorgelende geluiden

Als je vreemde borrelende of gorgelende geluiden hoort wanneer je water doorspoelt of laat weglopen, kan dit duiden op een verstopping die de vrije doorstroming verhindert.

Terugkerend verstoppingen

Als je merkt dat een bepaalde afvoer regelmatig verstopt raakt, zelfs nadat je het hebt geprobeerd te ontstoppen, kan dit erop wijzen dat de verstopping dieper in het rioolsysteem zit.

Stankoverlast

Een onaangename geur die uit afvoeren of toiletpotten komt, kan een teken zijn van een verstopping. Vuil en afval kunnen vast komen te zitten en beginnen te rotten, wat tot stank leidt.

Water stijgt in andere afvoeren

Als je bijvoorbeeld het toilet doorspoelt en het water in je gootsteen omhoog komt, kan dit duiden op een verstopping in het gemeenschappelijke deel van het rioolsysteem.

Problemen met het toilet

Als het water in je toilet hoger stijgt dan normaal na het doorspoelen. Je kan eveneens met verstopping zitten als het toilet helemaal niet goed doorspoelt.

Wateroverstroming

In ernstige gevallen kan een verstopping leiden tot overstromingen, waarbij water uit afvoeren of toiletpotten in je huis terechtkomt.

Veranderingen in waterpeil in toiletpot

Als je merkt dat het waterpeil in je toiletpot aanzienlijk lager of hoger is dan normaal, kan dit wijzen op een verstopping.

Conclusie tekenen van een riool verstopping

Als je een of meer van deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om snel actie te ondernemen om verdere problemen en schade te voorkomen. Het is echter belangrijk om op te merken dat verstoppingen soms dieper in het rioolsysteem kunnen zitten en professionele hulp nodig kunnen hebben om ze effectief te verwijderen. In dat geval is het verstandig om een ontstoppingsdienst te raadplegen om het probleem op te lossen.

Vragen over onze ontstoppingsdienst? Even overleggen hoe we uw riool kunnen ontstoppen?

📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.