Tips om je sanitaire installaties zonder zorgen achter te laten als je met vakantie vertrekt.

Het achterlaten van je sanitaire installaties wanneer je op vakantie gaat, vereist enkele voorzorgsmaatregelen om problemen zoals lekkages, verstoppingen of waterschade te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

Sluit de watertoevoer af

Draai de hoofdkraan dicht om de watertoevoer naar je huis volledig af te sluiten. Dit vermindert het risico op lekkages en waterschade in geval van een probleem met een leiding of een apparaat tijdens je afwezigheid.

Spoel afvoeren door

Spoel alle afvoeren, zoals bijvoorbeeld gootstenen, douches, toiletten, goed door voordat je vertrekt. Dit helpt om eventuele resten weg te spoelen en voorkomt dat er zich verstoppingen kunnen vormen tijdens je afwezigheid.

Toiletten

Als je langere tijd weg bent, overweeg dan om het water uit het toiletreservoir te halen om het risico op lekkages of overstromingen te verminderen. Je kunt dit doen door de spoelknop ingedrukt te houden totdat al het water uit het reservoir is verdwenen. Plaats dan een stuk plasticfolie over de opening en sluit het deksel. Dit kan echter afhankelijk zijn van het type toilet en de duur van je afwezigheid.

Apparaten

Zet apparaten die water gebruiken, zoals de wasmachine, vaatwasser en ijsmaker, uit als je weggaat. Ontkoppel indien mogelijk de watertoevoer naar deze apparaten.

Antivries

Als je in een koud klimaat woont, overweeg dan om antivries in de toiletpotten en afvoeren te gieten om bevriezing en schade aan leidingen te voorkomen.

Schakel de boiler uit

Als je een boiler hebt, overweeg dan om deze uit te schakelen of de temperatuur laag in te stellen om energie te besparen terwijl je weg bent.

Vraag iemand om regelmatig te controleren

Als mogelijk, vraag een vertrouwde buur, vriend of familielid om regelmatig je huis te controleren. Als er zich toch een probleem voordoet, kan dit snel worden opgemerkt en aangepakt.

Informatie achterlaten

Laat een lijst met contactgegevens achter voor noodgevallen, inclusief je loodgieter, buurman/vriend die je huis controleert en je verzekeraar.

Stel een timer in

Als je een automatisch besproeiingssysteem hebt voor je tuin, stel dan een timer in om te voorkomen dat het water onnodig blijft stromen.

Controleer voor vertrek

Loop een laatste ronde door je huis om te controleren of er geen kranen druppen, afvoeren verstopt zijn of andere mogelijke problemen aanwezig zijn.

Het is altijd een goed idee om de specifieke aanbevelingen van een professionele ontstoppingsdienst of expert in onderhoud te volgen, vooral als je langere tijd weg zult zijn.

Vragen over onze ontstoppingsdienst? Even overleggen hoe we het uw sanitaire installaties kunnen controleren?

📱+32 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.