Rioolinspectie Kapellen

Ondervind je problemen met je riool en heb je werkelijk geen idee wat de oorzaak hiervan is? Laat de rioolexperts in Kapellen van Rioolprobleem.be dan een kijkje nemen. Een rioolspecialist zal de oorzaak van de overlast vaststellen en zo nodig kunnen wij eveneens de nodige reparaties verzorgen. Ook voor rioleringswerken in Kapellen kan je bij ons terecht.

Rioolinspectie: Het opsporen van rioolproblemen in Kapellen

Wanneer er bij jou het vermoeden is ontstaan dat er een probleem met je riool aan de orde is in je woning in Kapellen, dan bestaat de mogelijkheid dat het jou zelf niet lukt om de oorzaak te achterhalen. Denk bij rioolproblemen aan zaken als:

riool inspectie

Welke soorten van rioolinspectie in Kapellen zijn er?

Als je er zelf niet uitkomt, dan kun je onze vakmensen een rioolinspectie uitvoeren om ze de oorzaak van de problemen vast te stellen. Een inspectie kan je op een drietal manieren uitgevoeren.

Door middel van camera-inspectie

Waterdichte, geavanceerde camera’s zetten we bij deze optie in door het deskundige personeel van Rioolprobleem. Zo kunnen we onder meer rioolcamera’s via kabels door de rioolbuizen leiden. Ook zetten we af en toe robotcamera’s in die kunnen rijden. Voor welke apparatuur we kiezen, hangt af van de situatie in jouw woning. De camerabeelden zullen we vervolgens bekijken door specialisten, die aan de hand hiervan kunnen vaststellen wat jouw rioolproblemen veroorzaakt. Een groot voordeel van deze methode is dat je nadien niet meer hoeft te breken of te graven tijdens deze onderzoeksfase van rioolinspectie. Dit is mogelijk wel nodig om het gevonden probleem te verhelpen.

Rookinspectie als probleemzoeker

Deze methode is zeer geschikt wanneer we een breuk of scheur in een leiding vermoeden. Door de leiding af te sluiten en onder hoge druk een niet-schadelijke rooksoort naar binnen te blazen, zal deze rook op de plaats van de breuk of scheur naar buiten komen. Je weet daarna dus precies waar het probleem zit.

Visuele inspectie

Een rioolspecialist in Kapellen zal zonder het gebruik van de bovengenoemde apparatuur een kijkje nemen om het probleem vast te stellen. Bij deze manier is het soms wel nodig om te breken, zodat we het probleemgebied kunnen bekijken. Dit is nadelig, maar gelukkig niet in alle situaties noodzakelijk.

De voordelen van een rioolinspectie

Wanneer er zich problemen voor doen in je riool, dan kan je woongenot of de processen in je bedrijf enorm verstoort geraken. Aan een rioolinspectie zitten dan ook meerdere voordelen:

Wanneer je te maken hebt met bestaande problemen, waaronder breuken of scheuren, verstoppingen of lekkages, zal dit duidelijk naar voren komen. Ook problematiek zoals bijvoorbeeld grondverzakkingen of wortelgroei zullen we kunnen vaststellen.
Problemen kunnen we op die manier voorkomen, doordat kleine afwijkingen tijdig aan het licht komen
Om de oorzaak van vele problemen te achterhalen, is het niet noodzakelijk om sloopwerk te verrichten. De riolering kunnen we op afstand onderzoeken, zodat je hier geen hinder van ondervindt.
Je krijgt een goed beeld van de huidige staat van je rioolstelsel. Wellicht is dit dermate verouderd, dat het aanleggen van een nieuwe riolering de verstandigste optie is.

Wat gebeurt er nadat het riool is geïnspecteerd?

Als de oorzaak van het rioolprobleem in jouw woning of bedrijf is gevonden, dan zullen we advies verstrekken. Waar bij kleinere gebreken vaak direct een oplossing mogelijk is, zal er bij grotere defecten een rioolspecialist een plan opstellen. In dit plan nemen we een heel aantal zaken op, zoals welke werkzaamheden we zullen verrichten om de schade te repareren, wanneer we deze werkzaamheden kunnen verrichten en hoeveel de te verwachten kosten zullen bedragen. Ga je akkoord met dit plan? Dan plannnen we een vervolgafspraak in met een van onze professionals.

Rioolinspectie in Kapellen? Vraag dan een professional!

Of je nu bestaande rioolproblemen wilt laten oplossen of juist wilt voorkomen dat er nieuwe problemen in je riolering ontstaan, het is verstandig je riool zo nu en dat te laten inspecteren door een professionele rioolspecialist. De vakmannen van Rioolprobleem beschikken over de meest efficiënte materialen en de nieuwste technieken om jouw rioolproblemen op te sporen en te verhelpen. Naast inspectie van het riool kun je ons ook inschakelen voor reparaties en vernieuwingen. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op +32 493 752 480 voor advies of het maken van een afspraak.