Problemen met oude rioleringswerken Deurne

Rioleringswerken regio Deurne nodig? Een verstopt toilet of dichtgeslibd riool komt in de stad v helaas met de regelmaat van de klok voor. Deurne is een oude en historische stad. Een stad met veel monumentale woningen die al eeuwenoud zijn en daardoor kwetsbaar zijn voor defecten en gebreken. Het rioleringssysteem is namelijk niet overal in een even goede staat. De kans op verstoppingen van toiletten of lekkages in de rioleringswerken Deurne is hierdoor aanzienlijk.

Vragen over een van onze ontstoppingsdiensten? Even overleggen over uw probleem met het riool?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

rioleringswerken antwerpen, rioleringswerken deurne

Mogelijke oorzaken van verstopte toiletten en rioleringsproblemen

Naast bovengenoemde oorzaak van een probleem met uw rioleringswerken Deurne, zijn vooral menselijke factoren een verklaring voor problemen met de wc of het riool. Denk bijvoorbeeld aan de volgende die nopen tot het wc ontstoppen of een camera inspectie van het rioolsysteem:

 • De buizen kunnen verkeerd zijn gelegd, waardoor ze gaan verzakken en er lekkages ontstaan.
 • Er worden regelmatig etensresten door het toilet gespoeld, waardoor het toilet verstopt is geraakt.
 • Ook speelgoed is een oorzaak van vastgelopen toiletten. Kinderen staan er om bekend dat ze speelgoed in het toilet kunnen gooien, omdat ze denken dat het een kinderbadje is. Verstoppingen zijn het natuurlijke gevolg van dit gedrag.
 • Vochtige doekjes en hygiënische producten leiden meer dan eens tot proppen in de toiletafvoer.

Signalen dat er iets mis is: rioolgeur in huis

Er zijn uiteenlopende signalen die ertoe nopen om uw rioleringswerken Deurne goed te laten nakijken door een ervaren ontstoppingsdienst. Als er een rioolgeur in huis hangt, is dat een teken dat de rioleringswerken Deurne in de buurt van uw woning of in het huis zelf verstopt zitten of lekken. Het is slim om dan snel en bedrijf in te schakelen dat de lekkage opsporen kan door inspectie van de rioleringswerken Deurne in en rond u woning. Een professionele ontstoppingsdienst doet dit door middel van reukopsporing en camera inspectie van het riool. Er wordt hierbij gekeken of de rioleringswerken Deurne zijn verzakt, de leidingen verstopt zitten of er sprake is van breuken in de rioolafvoer.

Naast een rioolgeur in huis – die ook zonder geurdetectie ruikbaar is – kan het feit dat wanneer u de wc doorspoelt en dit niet lukt een teken zijn dat er iets moet gebeuren. De wc ontstoppen biedt dan vaak soelaas. Meestal kunt u de wc ontstoppen zelf doen – hieronder vindt u daarvoor de nodige suggesties -, maar lang niet altijd lukt dit particulieren zelf en moet er een ontstoppingsdienst in Deurne ingeschakeld worden voor het vrijmaken van de rioleringswerken Deurne. Maar probeer eerst zelf om de wc te ontstoppen.

Zelf de wc ontstoppen: enkele handige tips

Een wc ontstoppen kunt u vaak zelf doen. De volgende tips kunnen helpen om uw wc goed ontstopt te krijgen:

 • Soms lukt het om met de hand de prop uit de wc-afvoer te halen. Trek handschoenen aan en voel in de wc-buis of er een opstopping zit. Zo ja, dan kunt u die met de hand verwijderen. Haal de prop weg en doorspoelen is weer appeltje-eitje. Als het goed is.
 • Koop een goede wc-ontstopper. Dat is een ontstopper die goed druk kan zetten en zo de prop kan losmaken. Een wc-ontstopper van goed kwaliteit is verkrijgbaar bij de betere bouwmarkten en gespecialiseerde winkels of webwinkels. Sluit de ontstopper niet goed af, dan kun je er een doek omheen winden om te zorgen voor een luchtdichte afsluiting in de wc-afvoer en extra druk uit te oefenen.
 • Een klerenhanger is ook geschikt voor een wc ontstoppen. Haal het plastic van de hanger af en buig het metaal in een kromme haak (aan één kant). Vervolgens kunt u pogen om in te haken op de prop en de smeer uit de wc te trekken.
 • Wanneer etensresten de verstopte wc veroorzaakt hebben, kunt u ervoor kiezen om soda in het toilet te gieten. Hierdoor ontstaat een chemisch proces waardoor de prop oplost en u de wc weer kunt doorspoelen.

Lees hier meer over de dienst wc ontstoppen in Deurne.

wc ontstoppen antwerpen, rioleringswerken deurne

De wc ontstoppen of uw riolering ontstoppen door een expert

Lukt het niet zelf uw toilet te ontstoppen of heeft u rioolproblemen die in het rioleringssysteem zelf zitten en die u niet zelfstandig opgelost krijgt? Kampt u met een vieze rioolgeur in huis? Loopt uw toilet over als u doorspoelt of is er iets anders aan de hand? Regel dan een professionele ontstoppingsdienst in Deurne die uw rioleringswerken Deurne weer als nieuw maakt.

Schakel een ontstoppingsdienst in voor rioleringswerken Deurne

Een ervaren en voordelige ontstoppingsdienst voor uw riool werken Deurne is Rioolprobleem. Wij zijn zeer bedreven in het lekkage opsporen. Wij detecteren uw rioolproblemen snel en zorgvuldig, via camera inspectie, lossen de rioolgeur in huis op en zijn zeer bedreven in reukopsporing en riolering ontstoppen via geurdetectie. Contacteer ons via onze website of telefonisch. En vraag zonder aarzeling een gratis offerte bij ons aan.
ontstoppingsdienst antwerpen

Diensten

U kan bij ons terecht in heel Deurne zoals Mechelen en Stabroek maar ook voor de volgende diensten:

 • Aanleg riolering
 • Herstelling rioolwerk
 • Huisrioleringen

Vragen over een van onze ontstoppingsdiensten? Even overleggen over uw probleem met het riool?
📱 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook.