Riolering aanleggen Kapellen

Wanneer je je badkamer wilt opknappen of een compleet nieuwe woning wilt laten bouwen in Mechelen, dan kun je door te kiezen voor Rioolprobleem.be rioolproblemen van verschillende aard voorkomen. Laat het aanleggen of repareren van je riolering over aan onze experts. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op +32 (0) 493 752 480 voor het maken van een afspraak, het aanleggen van de riolering, vrijblijvend advies of het laten maken van een offerte op maat.

Wanneer is rioolaanleg nodig?

 

Er is een viertal redenen te bedenken waarom het aanleggen van een riool nodig is. Zo is rioolaanleg nodig bij het bouwen van een huis of bedrijfspand. Ook bij het verbouwen van je woning of kantoorruimte kan de aanleg van een riolering nodig zijn, evenals bij een geplande renovatie. Ook kan het zo zijn dat de huidige riolering in een dermate slechte staat verkeert, dat het aanleggen van een nieuwe riolering de enige oplossing is.

Om rioolproblemen in de toekomst te voorkomen kan u contact opnemen met loodgieter mechelen en is het raadzaam om te kiezen voor professionals op dit gebied. Het laten aanleggen van de riolering door vakmannen, voorkomt problemen waaronder:

  • verstoppingen
  • rioollucht in huis
  • breuken in een leiding
  • lekkages

Rioolaanleg: Welke soorten riolering zijn er in Mechelen?

Wanneer een riolering wordt aangelegd in Mechelen, worden de afvoeren van de badkamer, de keuken en het toilet verbonden met het rioleringsstelsel van de gemeente. De manier waarop zowel hemelwater als afvalwater moeten worden afgevoerd, is mede afhankelijk van de bepalingen binnen jouw gemeente. Er zijn twee verschillende soorten rioleringen die je kunt laten aanleggen, namelijk:
aanleggen riolering

Een gemengd rioolsysteem

Afvalwater en hemelwater worden met dit systeem via een enkele buis afgevoerd in de woning. Het water zal tijdelijk worden opgeslagen in een bergbezinkbassin. In deze betonnen bak kan het vuil dat in het water aanwezig is, bezinken. Uiteindelijk zal het water worden afgevoerd naar een rioolzuiveringsinstallatie.

Een gescheiden rioolsysteem

Het tweede type systeem is een gescheiden rioolsysteem. Bij deze variant loopt er niet een enkele buis, maar lopen er twee buizen onder de grond, waarbij de ene buis het afvalwater zal afvoeren en de andere buis het hemelwater. Hemelwater wordt afgevoerd naar rivieren, sloten of ander oppervlaktewater of dit water zakt weg in de bodem. De buis die het afvalwater vervoert, mondt uit in het riool en zal terechtkomen bij een zuiveringsinstallatie, waar dit water verder verwerkt zal worden.

Zelf een riolering aanleggen?

Er zijn vele online handleidingen beschikbaar voor doe-het-zelvers die hun eigen riolering willen gaan aanleggen. Toch kun je je afvragen of het een goed idee is om dit werk zelf te verrichten. Het aanleggen van een rioolsysteem is zeer specialistisch werk. Bij een klein foutje in bijvoorbeeld een meting, kunnen er al ontzettend nare gevolgen ontstaan. Wanneer de buizen die voor het afvoeren dienen niet naadloos op elkaar aansluiten, blijven er vuilresten in het systeem achter. Ook kan problematiek als lekkages en verstoppingen ontstaan, waardoor de buizen kunnen beschadigen.

De riolering aan laten leggen door rioolexperts

Voor aanpassingen van het huidige rioolsysteem en van het aanleggen van een nieuw systeem ben je bij rioolprobleem.be op het juiste adres. Ook bijbehorende werkzaamheden, zoals breek- en graafwerk en het herstellen van de bestrating na de aanleg van de riolering nemen we voor onze rekening. Infiltratievoorzieningen en buffering worden ook door onze experts verzorgd. Als je de wens hebt om afscheiders te laten plaatsen, waaronder olieafscheiders, vetafscheiders en benzineafscheiders, dan kun je eveneens bij ons terecht.

Voorkom rioolproblemen met een professionele aanleg

Een goedwerkend rioolsysteem is zeer bevorderlijk voor je woongenot. Doordat onze vakmensen hoogwaardige materialen gebruiken voor de aanleg van de riolering, wordt een groot gedeelte van de kans op eventuele problemen ondervangen. Daarnaast maken zij ook nog eens gebruik van zeer efficiƫnte technieken, zodat de goede werking van je riolering wordt gewaarborgd. Voorkom door te kiezen voor een professionele aanleg narigheden als een rioolgeur in huis en een verstopt toilet in Mechelen.

Advies inwinnen of een offerte aanvragen

Wanneer er problemen zijn ontstaan in je huidige rioolsysteem en je bent met spoed opzoek naar een oplossing, bel dan naar onze dienst in Mechelen: +32 (0) 493 752 480 of vul online ons contactformulier in. Ook voor minder urgente zaken kun je ons contacteren, zoals voor het inwinnen van advies in jouw persoonlijke situatie of het aanvragen van een offerte.