Is rioolrenovatie beter dan de riolering vervangen?

Een voordeel van rioleringsbuizen is het feit dat je ze niet ziet. Deze buizen worden netjes achter de muren en onder de vloer geplaatst. Daar heb je dus geen last van, tot het moment dat er een blokkade is, of wanneer ze versleten zijn. De riolering vervangen kan een ingrijpende klus zijn, rioolrenovatie kan dan een alternatief zijn. Wat is rioolrenovatie en welke voordelen heeft dit proces?

Wanneer zijn de leidingen aan vervanging toe?

Wanneer de loodgieter een keer langs moet komen om een verstopping op te lossen, is dat nog niet direct een aanleiding om de riolering te vervangen. Maar er komt een moment dat meer ingrijpende werkzaamheden onvermijdbaar zijn. Een volledige vervanging gaat gepaard met flink wat hak- en breekwerk. In sommige gevallen is tijdelijke uithuizing noodzakelijk. Een alternatief voor de riolering vervangen is rioolrenovatie.

Wat is rioolrenovatie?

Wanneer de leidingen niet meer goed functioneren is het mogelijk om een nieuwe laag aan te brengen, dit noemen we ook wel “relinen”. Eerst reinigen we de bestaande buizen goed, vervolgens brengen we een nieuwe laag aan. Er zijn verschillende materialen mogelijk waaronder bijvoorbeeld PVC, staal, en beton. Hierdoor maken we de riolering sterker en ook gladder. De diameter zal wel iets afnemen waardoor de capaciteit wel wat vermindert.

Er zijn twee methoden om de bestaande buizen te relinen:

  • We nemen een lange kous en blazen die met lucht in de buizen, de kleverige buitenzijde zal zich hechten aan de binnenwand van de buis.
  • Met een lange verfspuit spuiten we een speciale spray in de buis. Deze methode is ook geschikt voor dunnere buizen.

Asbest riolering renoveren

Met name bij asbest riolering kan renovatie een oplossing bieden. Zolang asbest buizen onbeschadigd in de woning aanwezig zijn, leveren ze geen direct gevaar op. Door deze buizen een nieuwe bekleding te geven komen er geen asbestvezels vrij, waarmee je de buizen snel en veilig kunt verbeteren. Neem vandaag nog contact op met Rioolprobleem.

Vragen over rioolrenovatie? Even overleggen hoe we uw riool het beste kunnen repareren?

📱+32 493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.