Hoe kan ik een wc ontstoppen?

Het ontstoppen van een wc kan soms een vervelende klus zijn, maar het is belangrijk om het op de juiste manier aan te pakken. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om een wc te ontstoppen:

Gebruik een wc-ontstopper

Een wc-ontstopper, ook wel bekend als een plopper of een gootsteenontstopper, is een handig hulpmiddel om lichte verstoppingen te verhelpen. Plaats de rubberen kop over de afvoeropening van de wc en duw en trek krachtig om een zuigende beweging te creëren. Dit kan helpen om de verstopping los te maken.

Warm water en afwasmiddel

Giet voorzichtig een emmer heet (niet kokend) water in de wc-pot. Voeg ook een scheutje afwasmiddel toe. Laat het mengsel een tijdje inwerken. Het warme water en het afwasmiddel kunnen vet- en zeepresten losmaken.

Gebruik een ontstoppingsveer

Als de verstopping aanhoudt, kun je een ontstoppingsveer proberen. Dit is een lang flexibel instrument dat je voorzichtig in de afvoer kunt steken en kunt draaien terwijl je het langzaam naar beneden duwt. Hiermee kun je de verstopping fysiek doorbreken.

Natuurlijke ontstoppingsmiddelen

Een mengsel van zuiveringszout en azijn kan soms helpen bij het ontstoppen van een wc. Giet een kopje zuiveringszout in de afvoer, gevolgd door een kopje azijn. Het mengsel zal gaan borrelen. Laat het een tijdje inwerken en spoel dan door met heet water.

Chemische ontstoppingsmiddelen

Commerciële chemische ontstoppingsmiddelen kunnen effectief zijn, maar gebruik ze met voorzichtigheid en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig. Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en je sanitairsysteem als ze niet correct worden gebruikt.

Bel een professional

Als de verstopping aanhoudt ondanks je inspanningen, is het verstandig om een professionele ontstoppingsdienst te raadplegen. Ze hebben de juiste apparatuur en kennis om hardnekkige verstoppingen aan te pakken zonder schade aan te richten.

Onthoud dat het voorkomen van verstoppingen altijd beter is dan ze oplossen. Gooi geen materialen zoals toiletpapier, vochtige doekjes, haar, tampons, en dergelijke in het toilet, omdat deze verstoppingen kunnen veroorzaken.

Vragen over onze ontstoppingsdienst? Even overleggen hoe we uw toilet kunnen ontstoppen?

📱+32 0493 752 480
📧 info@rioolprobleem.be
📜󠀢 󠀢OF VRAAG EEN OFFERTE ONLINE

Volg Rioolprobleem nu ook Facebook. Benieuwd naar wat klanten van ons vinden? Kijk dan hier.